KÖNYV: Star Wars: The Old Republic – Megsemmisítés (Drew Karpyshyn)
2015. június 08. írta: Monty H.

KÖNYV: Star Wars: The Old Republic – Megsemmisítés (Drew Karpyshyn)

A háború még nem ért véget...

A Régi Köztársaság korának is megvannak a „közkedvenc” karakterei, és aligha lehet csodálkozni, hogy az online multiplayer játékként debütáló, majd képregényekben és könyvekben továbbélő The Old Republic-széria szereplői is helyet követeltek maguknak a sorban: közöttük pedig dobogós helyezést érdemelhetne Satele Shan jedi-nagymester, aki a játékhoz készített epikus előzetesek közül kettőben is feltűnt, méghozzá duplapengés fénykarddal, illetve olyan magabiztos vívótudással, hogy az még ma is tisztelet parancsoló. A szóban forgó kötet főszereplője mondjuk nem ő, de egy igen közeli rokona…

tor_megsemmisites.jpgTovábbra is folyik a háború a Köztársaság és a Sith Birodalom között. A sötét oldal szolgáinak nem áll jól a szénája a konfliktusban, de a másik fél sem dőlhet még hátra. Theron Shan, Satele fia a köztársasági hírszerzés ügynökeként tevékenykedik és kissé fegyelmezetlen magaviselete ellenére is őt választják ki egy fokozottan életveszélyes feladatra: a sithek legrettegettebb hadihajóját, Darth Karrid nagyúr Ascendant Spear nevű óriását kell megsemmisítenie.

Az elveszett sith törzs után nem nagyon akaródzott még egy, ebből a korszakból származó regényt elolvasni, de kellemesen csalódtam. A The Old Republic-könyvsorozat eddig meglehetősen pozitív benyomásokkal gazdagított (nem úgy, mint a képregénysorozat, melyről már írtam itt), és ez a könyv sem kivétel. Hiába mondhatjuk rá, hogy sablonos elemekkel dolgozik (mert így van ám), hiába kapunk tipikus karaktereket, mégis egy tisztességes sci-fi kalandregény rajzolódik ki, mely sehol nincs túlnyújtva, kellemesen, de nem erőltetetten akcióorientált, valamint szépen kibontja Theron Shan szüleinek történetét is. Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy mindkét szülő szerepelt a már említett TOR-előzetesek egyikében, az alderaani csatát bemutató ötperces kisfilmben (és aki nem látta, az kérem, kattintson az alábbi videóra; érdemes), és erre több utalás is történik a kötetben, márpedig az ilyesféle történeti kapcsolások mindig jót tesznek a Star Wars-regényeknek. Egy szó, mint száz, ha nem is kivételesen emlékezetes, de korrekt színvonalú könyvről van szó, mely a TOR-rajongók számára kifejezetten ajánlható.

 

Star Wars: The Old Republic – Megsemmisítés
(Star Wars: The Old Republic – Annihilation)
Írta: Drew Karpyshyn
Fordította: Oszlánszky Zsolt
Szukits 2015
300 oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr47525128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása