KÉPREGÉNY: Star Wars: The Old Republic 1. – A birodalom vére
2012. október 30. írta: Monty H.

KÉPREGÉNY: Star Wars: The Old Republic 1. – A birodalom vére

A magyarországi Star Wars-képregények történetének mérföldkövéhez érkeztünk. Azok után, hogy a Semic csaknem tizennégy éven át megszakítás nélkül foglalkozott a témával, tavaly nyáron, épp A birodalom árnyainak első része után, a cég megszűnésével nagyjából párhuzamosan keresztet vethettünk a sorozatra. Mostantól azonban a Szukitsot nem csak a vonatkozó regények kiadójaként tisztelhetjük: megjelent tőlük az első képregény is, méghozzá a két The Old Republic-kötetet idéző korban játszódó történettel.

abirodalomvere1.jpgA sith birodalom képviselői visszatérnek és átfogó támadást indítanak a Köztársaság ellen. A Sötét Tanács ezt a pillanatot választja ki, hogy Teneb Kelnek még egy lehetőséget adjanak a bizonyításra. Feladata egy áruló elfogása, aki magának a császárnak a tanítványa volt, most viszont az ellenséggel keresi a kapcsolatot...

Ami először szemünkbe ötlik a kiadvány kézbe vételénél, az a minálunk ilyen vonalon egyelőre szokatlan minőségű kivitel: a Semic sajnos soha nem ügyelt eléggé arra, hogy jó (nemhogy kiváló) minőségű papírra nyomjon, méghozzá keménytáblás borítóval. Mondanom sem kell, egészen más érzés egy ilyet a kezünkben tartani, még akkor is, ha ez magasabb árat jelent (mely azonban nem magasabb a más kiadóknál elérhető, szintén szép kivitelű képregényekhez képest – ráadásul a kiadótól rendelve kaphatunk is némi kedvezményt). Hát erre írtam azt, hogy mérföldkő...

A rajzstílus nálam amolyan 4/5-ös – egyáltalán nem rossz, sőt, hangulatos és igényes, mindössze nekem nem jön be. A történetvezetés is felemás benyomást kelt: itt-ott picit összecsapott, és a sztori elsőre kicsit kuszának érződik, viszont folytatása következik, és erre már a gerincen olvasható sorszám is utal. Miután a The Old Republic korszaka minálunk egyelőre elég elhanyagolt, üdvözlöm a témaválasztást (bár személyes kedvencem továbbra is a lázadás kora) és várom a következő epizódot, melynek megjelenése jövő tavasszal várható.

abirodalomvere3.jpg

Star Wars: A birodalom vére (The Old Republic-sorozat)
Készítette: Alex Freed, Dave Ross, Mark McKenna, Michael Atiyeh
Fordította: Szente Mihály
Szukits 2012
96 oldal

A cikk bővebb változata a Magyar Star Wars Klub honlapján olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr214825692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása