KÉPREGÉNY: Dr. Sör Kálmán matematikus
2009. november 10. írta: Monty H.

KÉPREGÉNY: Dr. Sör Kálmán matematikus

Mit akar, Gerzsonka?

drsorkalman-borito.jpgSok évvel ezelőtt olvastam először Göndöcs Gergely képregényfigurájának, Dr. Sör Kálmánnak a kalandjait, egy jól ismert magyar – nevezzük így – vicclapban. A rövidke, de rendkívül ütős történeteken már akkor is jót derültem, éppen ezért örömmel vettem kézbe a gyűjteményes kiadást.

Ez a darab sem egy mai gyerek, még tavaly vásároltam meg az egyik képregénybörzén, közvetlenül az alkotótól. A kiadvány a Képes Kiadó Eduárd füzetei között került a piacra – nekik is külön köszönet jár, amiért foglalkoznak régi és új képregények forgalmazásával, csak így tovább!

Azoknak, akik még nem ismerik, egy rövid összefoglaló Dr. Sör Kálmán matematikusról. Először is agresszív. Másodszor is primitív. Harmadszor is türelmetlen. Egyéb pozitív tulajdonságai mellett imádja szívatni diákjait és nagyjából az emberiség bármely tagját. De még hogy. Akárhol jár, a fodrásznál, vagy a Balatonnál, megmutatja, mi a módi, mármint őszerinte… Ennek következtében aztán egyes emberkék a holdon kötnek ki, másokat „csak” kivág az ablakon, de a katonai műholdak használata sem akadály, ha Dr. Sör az emberi hülyeség ellen bont zászlót…  Csak annyit mondanék, érdemes belenézni, mert frenetikus.

És egy klasszikus képsor…

Dr. Sör Kálmán matematikus
Képes Kiadó 2008
Írta és rajzolta: Göndöcs Gergely
28 oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr201515188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása