KÖNYV: Star Wars: Darth Bane – A gonosz dinasztia (Drew Karpyshyn)
2011. szeptember 14. írta: Monty H.

KÖNYV: Star Wars: Darth Bane – A gonosz dinasztia (Drew Karpyshyn)

Ideje átadni a stafétabotot...

Az elmúlt hetek statisztikái szerint a blog gyakran olvasott cikkei voltak a Darth Bane-trilógia első és második kötetéről szóló kritikáim, ami, úgy sejtem, jól jelzi, hogy hazánkban is van érdeklődés az újabb Star Wars-könyvek iránt. A Szukits idén szerencsére kitett magáért ezen a téren, ezért hatalmas köszönet illeti őket, főleg most, hogy eljutottunk a fenti széria befejező részéig...

Zannah immár húsz éve Darth Bane tanítványa, s bár tudása már lényegében teljes, még mindig nem fordult szembe mesterével, aki egyre inkább úgy érzi, talán érdemes lenne új tanoncot keríteni... Ehhez viszont szükséges lenne saját élettartamát meghosszabbítani, s ehhez rég elveszett sith-útmutatásokra van szükség, melyeket egy távoli világon igyekszik felkutatni, miközben Zannah összeakad egy sötét jedivel, aki talán méltó tanítványa lehetne, s akkor végre mesterével is szembeszállhatna.

A harmadik könyvről is nagyjából ugyanazt mondhatom el, mint az első kettőről. Kellően átgondolt karaktervezetés, új helyszínek, Sith-filozófia, és nagy meglepetésre előkerül néhány arc a múltból, vagyis az előzménykötetekből, hogy a legváratlanabb módon csavarjanak egyet a történeten. Méltó lezárása a szériának, ráadásul Karpyshyn hagyott a legvégén egy aprócska kérdőjelet is..  A szerző egyébként nem fordított mindezzel hátat a sitheknek: legújabb kötete, a The Old Republic: Revan egy másik legendás sötét mesternek állít emléket. (Az erről szóló interjút ITT lehet elolvasni.)

A magyar fordítás most is Szente Mihály munkája, akinek teljesítményére ezúttal egy rossz szót sem tudok mondani. Egyébként a Szukits megújult honlapjának tanúsága szerint a Thrawn-dualógia (A múlt kísértete; A jövő látomása) újrakiadása mellett egy igazi Star Wars-ínyencség is sorra kerül idén, méghozzá a The Force Unleashed című játékprogram regényváltozata, magyar címén a Tomboló Erő, mely - és ez nagyon fontos részlet – kizárólag a kiadónál lesz megrendelhető.

Darth Bane – A gonosz dinasztia (Star Wars: Darth Bane – Dynasty of Evil)
Írta: Drew Karpyshyn
Fordította: Szente Mihály
Szukits 2011
312 oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr933207503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása