SOROZAT: Strike Back - Válaszcsapás (3. évad)
2012. október 18. írta: Monty H.

SOROZAT: Strike Back - Válaszcsapás (3. évad)

A diplomácia túlértékelt...

Alig háromnegyed év telt csak el azóta, hogy végignéztem egyik újdonsült kedvencem legutóbbi szezonját, amikor is megtudtam, hogy éppen most kezdték a következő évad sugárzását... Több sem kellett és rácuppantam a témára. Mindannyiunk szeretett kommandósai, Stonebridge és Scott tehát visszatérnek, és persze most is rengeteg dolguk akad.
strike back 3_2.jpg
Az epizódokon átívelő szál ezúttal is megvan, ennek megfelelően hőseink útjai egy ravasz dél-afrikai machinátor felé vezetnek, aki leginkább atomfegyverek felhasználásával szeretné megvalósítani egy bizonyos dél-afrikai állam megszilárdítását – legalábbis ezt állítja. A történet úgy alakul, hogy a szereplők kivételesen szinte végig ezen a kontinensen akcióznak, vagyis a változatosság ilyen szempontból rögtön csorbát szenved, bár nem ez az igazi gond... Számomra leginkább a forgatókönyv fokozatos gyengülése szúrt szemet. Az első pár részben még dominált a megszokott hangulat, de ahogy a végkifejlet közeledett, egyre laposabb lett a sztori. A fordulatok egy része is elég kiszámítható. (Stonebridge feleségének sorsát például már jóval a szezon érkezése előtt borítékolhattam volna.)
strike back 3_1.jpg
A színészgárda új tagja lett a továbbra is fokozottan szexi Rhona Mitra (Árnyék nélkül, Végítélet, Orvlövész), illetve Az elit alakulat Roe dokijaként megismert Shane Taylor, aki ezúttal egy megkeseredett SAS-katonát alakít. Itt van még Charles Dance (Trónok harca, Alien3), illetve Vincent Regan (300, Trója) is. A főbb karakterek megint csak kellően markánsak, még ha többségük jellemábrázolása - Chris Ryan-módra - nem is túlzottan mély.
strike back 3_3.jpg
Technikai oldalról, azt hiszem, most sincs mit kifogásolni. Amikor akció folyik, akkor van mit nézni, a fényképezés és a vágás pedig továbbra is profi. Most valahogy a zene is jobban működött együtt a történettel, időnként kifejezetten szívhez szólónak találtam. Az összhatás összességében tehát nem olyan eget verő, mint korábban, de akkor sem bántam meg, hogy végignéztem. Aki viszont most ismerkedik a szériával, javaslom, ne ezzel az évaddal kezdje, hanem az előzővel.

 

strike back dvd.jpgFontos megjegyezni még, hogy nemrégiben megérkezett az előző szezon magyar DVD-változata. A négylemezes kiadványon mondjuk az "1. évad" megtévesztő felirata szerepel... Ez állítólag annak tudható be, hogy a valódi első évad, melyről jómagam is beszámoltam, nem aratott különösebb sikert, ezért nem is forgalmazták minálunk. Aki olvasta idevágó kritikámat, sejtheti, hogy ezt a legkevésbé sem sajnálom... A DVD-ken angol és magyar hangsáv, illetve ugyanilyen feliratok szerepelnek. Extraként öt audiokommentárt kapunk.


A színvonal sajnos picit lejjebb...
Értékelés: 7/10

Strike Back - Válaszcsapás (3. évad)
Left Bank Pictures 2012
Háborús, akció, dráma (450 perc)
Rendező: Bill Eagles, Paul Wilmshurst, Julian Holmes, Michael J. Bassett
Főszereplők: Philip Winchester, Sullivan Stapleton és Rhona Mitra
Zene: Scott Shields

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr994855777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Őrültteknos 2012.10.19. 18:07:53

Nekem bejött ez is. A vége felé, ahogy poénkodnak egymással, az már-már a "Minden lében két kanált idéz"
De azért ezt a humoros oldalt most nem domborították eléggé.

deansam 2013.02.16. 01:14:11

Az elso ket evad szuper volt. Nekem tetszett....Poen,akcio minden volt.Kivancsi lennek.Scott mikor no be a feje lagya:D...
süti beállítások módosítása