KÉPREGÉNY: Star Wars – Outlander
2012. január 05. írta: Monty H.

KÉPREGÉNY: Star Wars – Outlander

Gondolom, a Star Wars-rajongók többségének megvan a maga kedvence a fiktív planéták közül. Számomra az első számú kedvenc a Tatuin, a maga minden rejtélyével és legendájával – akik pedig olvasták a The Illustrated Star Wars Universe című kötettel foglalkozó kritikámhoz csatolt részletet, valószínűleg megértik ennek okát. Az Outlander nagyrészt ezen a bolygón játszódik, a főszerepben Ki-Adi-Mundi mester.

outlander_beliv1.jpg

Az először hat füzetben, majd gyűjteményes kötetben kiadott képtörténet középpontjában egy, a buckalakók közé keveredett jedi-mester, bizonyos Sharad Hett áll, de feltűnik még Aurra Sing, a jediből lett kíméletlen fejvadásznő is, illetve a térségben fontos szerepet játszó Jabba, a hutt. Ki-Adi-Mundi pedig azzal a feladattal érkezik a sivatagbolygóra, hogy visszacsábítsa Hett mestert a rendhez. Mindez nem sokkal a Baljós árnyak történései után.

Az egyik legjobb Star Wars-képregénynek tartom az Outlandert. Fordulatos, számos érdekes karaktert felvonultat, és mivel nem jól ismert hősökkel dolgozik, a végkifejlet sem megjósolható. Ami viszont bánt, hogy a történeten négy rajzoló is dolgozott, ezért a rajzstílus a sztori folyamán háromszor is megváltozik, ami azért zavaró, mert a fenti művészek enyhén szólva nincsenek ugyanazon a színvonalon. Ennek ellenére minden rajongónak ajánlom, mert emlékezetes olvasmány és kész. 

Star Wars: Outlander
Írta: Tim Truman
Rajzolta: Tom Raney, Rod Pereirea, Rick Leonardi, Al Rio
Dark Horse Comics 2001

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr313495266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása