FILM: Hogyan kell egymilliót lopni?
2011. július 27. írta: Monty H.

FILM: Hogyan kell egymilliót lopni?

Nem feltétlenül így…

Nyár lévén most már igazán illene valami könnyedebb témát is előhúznom… És mivel a klasszikus filmeket mostanában hanyagoltam, elővettem egy 1966-ban készült romantikus vígjátékot, a főszerepben Audrey Hepburnnel és Peter O’Toole-lal.

Bonnet úr elismert párizsi műgyűjtő, aki egyben mesterhamisító is: az általa el- és kölcsönadott remekművek többsége bizony az ő munkája. Az egyik fővárosi múzeumnak kiállítási céllal kölcsönadott Cellini Vénusz is ilyen, de semmi gond ezzel, mindaddig, míg a műtárgy biztosítási kötvényében foglaltak szerint eredetiségvizsgálatot nem kezdeményeznek a szobor kapcsán. Bonnet lánya, Nicole, aki nagyon is tisztában van azzal, miféle játékot űz az apja, felbérel egy megélhetési rablót, Simont, hogy együtt megkaparinthassák a komoly biztonsági intézkedésekkel védett kiállítási tárgyat, és így elkerülhessék az eredetvizsgálattal járó kellemetlenségeket…

William Wyler (Római vakáció), a régi Hollywood egyik legsikeresebb rendezője egy könnyed párizsi vígjátékban gondolkodhatott, amelyben világsztár főszereplők komédiáznak. Ennyit valóban el is mondhatunk a filmről, de nem sokkal többet. A forgatókönyv – a fentiek szerint – a rablásra van kihegyezve, és a romantika csak ezután következik. Vagyis egy jópofa bűnügyi kaland egy szerelmi szállal bolondítva, aminek a végén megállapíthatjuk, hogy mind Audrey, mind Peter, mind Billy csinált ennél jobbat...

A film már a magyar csatornákon is sugárzásra került, de én az angol DVD-változatot szereztem be. Ezen angol francia, német, olasz és spanyol hangsáv, illetve angol, francia, német, olasz, spanyol és svéd felirat található. Extrák nincsenek.

Kedves kis romantikus krimi, semmi több.
Értékelés: 6/10

Hogyan kell egymilliót lopni? (How To Steal A Million)
20. Century Fox 1966
Romantikus bűnügyi vígjáték (118 perc)
Rendező: William Wyler
Szereplők: Audrey Hepburn, Peter O’Toole, Hugh Griffith
Zene: Johnny Williams

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr303070962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Történelem p 2014.06.08. 23:07:54

Szerintem Billy helyett Williamat akartál írni (tuti véletlenül Billy Wilderre gondoltál) . :)
süti beállítások módosítása