FILM: GI Joe - Megtorlás
2013. április 12. írta: Monty H.

FILM: GI Joe - Megtorlás

A nemzetközi helyzet fokozódik...

Több mint egyéves csúszással érkezett csak meg a rajzfilmsorozatból mozifilmmé előlépő GI Joe folytatása, méghozzá a Step Up-széria két részét direktorként jegyző (és amúgy íróként, vágóként és producerként is munkálkodó) Jon M. Chu rendezésében.
gijoe2_2.jpgKobra parancsnok és Destro továbbra is rács mögött figyel, azonban egyik legmegbízhatóbb ügynökük a Fehér Ház elnöki székéből konspirál, természetesen a GI Joe-alakulat tönkretétele érdekében. Hőseink szépen be is sétálnak a gondosan felállított kelepcébe, és nemsokára megtizedelve, közellenségként kénytelenek folytatni a harcot, miközben a kobrák világuralmi tervei lassan valóra válnak...
gijoe2_1.jpgAz alaptörténet megint csak annyira eredeti, mint annak idején a rajzfilmsorozatok részeinek forgatókönyve. Aki szimplán akciómoziként fogja fel a dolgot, valószínűleg nem is jön izgalomba ettől (sőt), de egykori rajongó lévén én csak két óra könnyed kikapcsolódásra vágytam, és mindenfajta előítélet nélkül próbáltam közelíteni a produkcióhoz. Ilyen szempontból nem is csalódtam, és saját számszerűsített, továbbá most is totálisan szubjektív értékelésem ezt tükrözi. Tetszett a picivel komorabb hangvétel (mely kicsit talán erőszakot is tett az előző rész túlzottan is naiv sztoriján); tetszett a látványos akció (a magashegyi rész kiváló), és az újabb, de a régi szériából ismerős karakterek, köztük Jinx, Lady Jaye vagy Flint; tetszett egyes karakterek élettörténetének kibontása is. A film mondjuk egy-két logikai bukfenccel küzd és elég bénácska akciójelenettel indul, de utána beindul, mint a matekszakkör, persze végig az egyszerű-mint-a-föld-szintű akciómozik színvonalán maradva. Tömören: ha nem voltál GI Joe-rajongó, ne ezt nézd meg.
gijoe2_3.jpgChanning Tatum szerepeltetését most a minimumra fogták vissza, ide is beérkezett viszont Dwayne Johnson, aki Torlasz szerepében hozza a formáját. A Rómából vagy a Megtorló - Háborús övezetből ismerős Ray Stevenson is felbukkan, akárcsak Joseph Mazzello, akit A hős alakulatban láthattunk pár éve. Adrienne Palicki kifejezetten jól nyomja Lady Jaye figuráját, és Ray Park, illetve Byung-hun Lee most sem okoz csalódást a két nindzsaként. Bruce Willis megelégszik egy rövid és felszínes jutalomjátékkal, de talán még így is eredetibb, mint a Die Hard 5-ben volt...

A filmet 3D-ben néztem meg, eredeti nyelven. A térhatást csak egy-két esetben mondanám észrevehetően hatásosnak, azt hiszem, a lényeg 2D-ben is átjött volna, de amúgy nem lett rossz.

Jó kis akciómozi, de semmi több.
Értékelés: 7/10

GI Joe – Megtorlás (GI Joe – Retaliation)
Paramount 2013
Akció (110 perc)
Rendező: Jon M. Chu
Szereplők: Dwayne Johnson, Ray Park, Byung-hun Lee
Zene: Henry Jackman

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr335212592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása