KÉPREGÉNY: Star Wars: Darth Vader and The Lost Command
2011. augusztus 04. írta: Monty H.

KÉPREGÉNY: Star Wars: Darth Vader and The Lost Command

A Dark Horse kiadó örvendetesen visszatért a néhányfüzetes szériákhoz, ami persze nem jelenti azt, hogy a hosszas sorozatoknak búcsút mondana. Mindenesetre most jót tettek azokkal a gyűjtőkkel, akik nem akarnak éveket várni arra, hogy egy-egy történet végét megláthassák. A Lost Command is ennek a tendenciának a gyümölcse, a maga öt füzetével, melyek az első félév során jelentek meg.
 

A történet nem sokkal A sithek bosszúja után játszódik. Az Uralkodó hatalmának megszilárdítása érdekében semmitől sem riad vissza, s ehhez gyakran igénybe veszi első számú szolgája, Darth Vader segítségét is. Vader egyelőre nem az a fekete lovag, akit a klasszikus trilógiából ismerünk: még nem telt el hosszú idő azóta, hogy elárulta lovagrendjét, megölte feleségét és elveszítette végtagjait. Elméjében a soha be nem teljesült hitvesi boldogság és a megérdemelt dicsőség képei kísértenek. Mikor azonban nyoma vész egy csillagrombolónak, a fedélzeten Gavroche Tarkin admirálissal, Tarkin kormányzó fiával, a Császár őt küldi a körzetbe. Vader egy különös hólepte bolygón találja magát, ahol látomásaiban még Padmé szelleme is feltűnik…

Sok szempontból visszaköszönt itt a James Luceno-féle regény, a Sötét nagyúr néhány eleme. Vader meghasonlott személyisége, testi fogyatékosságának ismételt átélése itt is fontos tényező, mely a küldetés végrehajtását is befolyásolja. A forgatókönyvet mellesleg a The Force Unleashed-projektben is oroszlánrészt vállaló Haden Blackman jegyzi. A rajzokat Rick Leonardi, Daniel Green és Wes Dzioba készítette. Ahogy a mellékelt képekből is látszik, szép munkát végeztek (leszámítva a néha túlontúl torzra sikeredett Vader-maszkot), és különösen jó ötlet volt, hogy a víziók más rajzstílusban készültek. A rajongók számára mindenkép ajánlott olvasmány.  

Star Wars: Darth Vader and the Lost Command
Írta: Haden Blackman
Rajzolta: Rick Leonardi, Daniel Green és Wes Dzioba
Dark Horse Comics 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr393063856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása