KÉPREGÉNY: Star Wars: Underworld – The Yavin Vassilika
2011. május 08. írta: Monty H.

KÉPREGÉNY: Star Wars: Underworld – The Yavin Vassilika

Ezúttal a Star Wars-képregények egyik érdekes darabját mutatom be – hogy az érdekesség ebben az esetben pozitívum vagy negatívum-e, az hamarosan kiderül. A címből viszont máris kitalálható, hogy a galaxis alvilágának képviselői játsszák majd a főszerepet, méghozzá egy legendás, rég elveszettnek hitt ereklye nyomában loholva…
 
Az ugyebár köztudott, hogy a Star Wars-képtörténetek stílusa meglehetősen sokszínű, lévén rengeteg rajzoló és író dolgozik rajtuk, ami viszont nemcsak stílusbeli, hanem minőségbeli különbségeket is eredményez. Ezúttal Carlos Meglia karikatúraszerű ábrázolásmódját van módunk megismerni, mely – úgy hiszem – több potenciális vásárlót is elijesztett már… Maga a sztori egyébként inkább a kalandosabb és komikusabb történetek közé tartozik, vagyis tulajdonképpen még illene is hozzá ez a fajta rajzstílus, nekem mégis gondot okozott, hogy egy-egy kép esetében erőltetnem kellett a szememet, hogy értelmezni tudjam a látványt. Akinek ezzel nincs problémája, az valószínűleg elsőre is jól szórakozik a Mike Kennedy által kitalált cselekményen, melynek lényege, hogy néhány hutt fogadást köt, melyikük tudja megszerezni a sokak szerint csak a mesékben, illetve az alcímben említett műkincset. Ennek érdekében aztán több díszes társaság indul neki, köztük Han Solo és Csubakka, Boba Fett, Dengar, Zuckuss, 4-LOM és IG-88, hogy az egyéb kalandorokról ne is beszéljünk. Mindez egyébként nem sokkal a IV. epizód történései előtt játszódik.

A kiadvány először öt füzetben, később pedig gyűjteményes kiadásban is megjelent. Magyarul persze nem…

Star Wars: Underworld – The Yavin Vassilika
Írta: Mike Kennedy
Rajzolta: Carlos Meglia
Dark Horse Comics 2000

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr462851706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása