KÉPREGÉNY: Star Wars: Blood Ties
2011. január 02. írta: Monty H.

KÉPREGÉNY: Star Wars: Blood Ties

A Star Wars-képregények kiadásáért felelős Dark Horse Comics kiadó az utóbbi években sajnos inkább részesítette előnyben a hosszas sorozatokat (lásd például A régi Köztársaság lovagjait, melynek egy része magyarul is olvasható), és láthatóan lemondtak a könnyebben begyűjthető, néhányfüzetes történetekről. Most azonban megtört a jég, és külön öröm, a fiktív univerzum egyik legnépszerűbb karakterét választották főhősnek.
 

A Blood Ties négy füzetben látta meg a napvilágot az utóbbi pár hónapban. A történet a régi Köztársaság korában veszi kezdetét, mikor Boba Fett még gyermekként tanulja a fejvadász-mesterség csínját-bínját apjától, Jangótól. Az egyik rutinfeladatnak induló, Dooku gróftól érkező megbízás során azonban olyasmit lát, amit gyerekfejjel nem tud feldolgozni, és a látottak tovább kísértenek, míg felnőttkorában újra szembekerül valakivel, aki furcsa módon az ő arcát viseli…

Az író, Tom Taylor és a festő-rajzoló Chris Scalf eredetileg csak ezt a történetet akarta közösen elkészíteni, ám már az első füzet készítése során eldöntötték, hogy az alapötlet – nevezetesen a vérségi kötelék erejének fontossága – túlmutat Jango és Boba figuráján. Jövőre tehát újabb Blood Ties-minisorozat várható. Remélem, Scalf továbbra is ennél a projektnél marad, mert ahogy látható, festett képei nemcsak művészi színvonalúak, de hangulatukban is kiválóan passzolnak a Star Wars-univerzumhoz.

Előbb-utóbb valószínűleg gyűjteményes kiadásban is kapható lesz majd a történet, de mivel mindössze négy füzetből áll a sztori, összegyűjtése amúgy sem megterhelő feladat. Érdekességképpen jegyzem csak meg, hogy a Dark Horse tavaly tavasszal jelentette meg a Boba Fett Omnibus című, igen testes kötetét, melyben az általuk kiadott Boba Fett-történetekből kilencet tartalmaz. (A Blood Ties ebben természetesen még nem szerepel.)

Star Wars: Blood Ties
Írta: Tom Taylor
Rajzolta: Chris Scalf
Dark Horse Comics 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr352539953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása