MAKETT: Messerschmitt Bf109E
2008. november 10. írta: Monty H.

MAKETT: Messerschmitt Bf109E

Academy 1:72

A második világháborús német vadászok talán legnépszerűbb típusa a 109-es. Ennek egy korai változata az E mint Emil, mely jócskán kivette a részét az 1939-40-es villámháborúból, majd az angliai csatából. Bár a későbbi alváltozatok ismeretében meg kell állapítanunk, volt még hova fejlődni, ettől függetlenül a kor legkiválóbb vadászgépei közé tartozott.
Monty: bf109.0
Még a kilencvenes évek közepén érkezett ez a makett, amely a Hasegawa gyártmányával lényegében megegyező minőségben pofátlanul olcsón azonnal nagy sikert aratott. Az alkatrészek száma nem túl magas, ám a kidolgozottságra nem lehetett panasz. Az összerakásnál nem akadt komoly gond, bár a futóműszárak pozicionálása lehetne kissé egyértelműbb. A fülke nyitott tetővel is elkészíthető.
Monty: bf.109.5
A festéshez nem használtam szórópisztolyt, ezért kissé aggódtam a német gépekre jellemző halványabb pöttyminták megvalósítása miatt. Egy rövidre vágott vékony ecsettel (amolyan maszatolóval) és a szokásosnál hígabb festékkel végül egész jó eredményt értem el, bár lehet ennél jobban is csinálni.

Monty: bf.109.4
Ahhoz képest, hogy mind az E3, mind az E4 alváltozat megépíthető, csak egy készlet matricát kapunk hozzá. Én megint csak különcködtem, és a Propagteam külön kapható matricasorát használtam fel. Ennek segítségével a híres német ász, Adolf Galland sárgaorrú Emiljét készíthettem el. Az alakulat gépein sárgára festett orr és farokrész nagyon feldobta ezeknek a repülőknek a kinézetét. Galland egyedi jelvénye, a fülke alá pingált Miki egér is odatesz…

Monty: bf.109.3

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr49761560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vényesssy 2008.11.11. 12:14:18

"...ezért kissé aggódtam a német gépekre jellemző halványabb pöttyminták megvalósítása miatt."
MegaLOL!! Monty for president!
süti beállítások módosítása