ZENE: Sarah Brightman Rarities 1–3
2016. január 07. írta: Monty H.

ZENE: Sarah Brightman Rarities 1–3

Ami a nagylemezekről lemaradt

Kedvenc énekesnőm immár három éve, a Dreamchaser című albuma óta nem jelentkezett új lemezzel, bár ez elsősorban annak tudható be, hogy turnézott is (Magyarországra ezúttal sajnos nem jött el), illetve a fenti projekt betetőzéseként a világűrbe készült... Ebből a grandiózus tervből sajnos semmi sem lett, utazását 2015 májusában családi okokra való hivatkozással lemondta. Az azóta eltelt bő fél évben nem sok minden történt a háza táján, ám tavaly karácsony előtt mégis bejelentettek egy új megjelenést.

sb_rarities.jpg

A Rarities című gyűjtemény három albumot foglal magába, melyek a címből is adódóan elsősorban Sarah ritkán hallható, kevésbé ismert dalaiból válogatnak. Azokból, melyeket leginkább maxi CD-ken szerezhettünk be annak idején, később meg az interneten hallgathattunk, mert nagylemezre általában nem kerültek fel. Hatalmas öröm ez nekem, mivel több mint tíz éve kesergek azon, hogy egy csomó ismeretlen remekmű (például a Sleep Tight vagy a Desert Rose) soha nem került a nagyobb nyilvánosság elé, míg a lemezkiadó egyre-másra dobta piacra az énekesnő unalomig ismert slágereinek újabb és újabb lemezeit, melyekben persze csak annyi volt az újdonság, hogy más összetételben és jó esetben esetleg más nyelven felénekelve kerültek a lemezekre ezek a dalok. Áruk persze így is borsos volt...

sb_jpg.jpg

Most végre megtört a jég és bár nem kézzel fogható lemezen, hanem letölthető hanganyagként, de megvásárolható ez a gyűjtemény. A dalok közt valóban igazi ritkaságok figyelnek, azonban néhány olyan dal is, amelyeket a szemfülesebb rajongók már ismerhetnek: ilyenek például a Harem turnélemezének egyes darabjai (The Smile, I've Seen It All, stb.), esetleg az I Lost My Heart to A Starship Trooper című, eredetileg 1978-ban megjelent diszkó-szám, vagy az egy Panasonic-reklámhoz is felhasznált Done. Üröm az örömben viszont, hogy a Fly című nagylemez egyes slágereinek semmi, de semmi keresnivalója nem lenne itt (még akkor se feltétlenül, ha a japán kiadás picit különbözött), helyettük viszont szerepelhetett volna itt például a Where Eagles Fly, mely igazi ritkaság. A valódi exkluzivitásról a Sarah-val készült interjúk gondoskodnak, albumonként egy, melyek az adott lemez dalairól beszélget producerével, Frank Petersonnal.

Személy szerint jobban örültem volna, ha valódi CD-ken érkezik ez a kiadvány, bár érthető, hogy a kiadó nem akar kockáztatni, ezért a lehető legolcsóbb módon kezdte meg az értékesítést, és ez utóbbi szerencsére számunkra is kézzelfogható. A Rarities kapcsán annyit még el kell mondani, hogy csak korlátozott ideig lesz megvásárolható. Az érdeklődök az Amazon.com weboldalon találják meg.


1. lemez
1. Kama Sutra (Studio Version)
2. Hurry Home
3. Watermark
4. Desert Rose
5. The Same Thing to You
6. He Moved Through the Fair
7. Once Upon a Time in the West
8. On the Nile
9. Once in a Lifetime (Demo Version)
10. Done (Classic Version)
11. One Day I'll Fly Away (Test Version)
12. Sarah Brightman Interview Rarities, Vol. 1

2. lemez
1. Do You Wanna Be Loved?
2. The Smile (feat. Schiller)
3. My Imagination
4. Rain
5. Pay No Mind
6. I've Seen It All (feat. Schiller)
7. The Secret Still Remains (feat. Sash)
8. Done (Wild Version)
9. I Lost My Heart to a Starship Trooper
10. Colours of the Rainbow
11. Sky and Sand (Demo Version)
12. Sarah Brightman Interview Rarities, Vol. 2

3. lemez
1. The Fly
2. Why
3. Murder in Mairyland Park
4. How Can Heaven Love Me (feat. Chris Thompson)
5. Ghost in the Machinery
6. Heaven Is Here
7. Something in the Air (feat. Tom Jones)
8. I Loved You
9. Fly
10. A Question of Honour (Extended Version)
11. How Can Heaven Love Me (Video Mix) [feat. Chris Thompson]
12. Sarahbande
13. Sleep Tight
14. Join Me (feat. Gregorian)
15. Don't Give Up (feat. Gregorian)
16. Voyage Voyage (feat. Gregorian)
17. Forbidden Colours
18. Done (Pop Version)
19. The Chart of Love (Keep the Light)
20. Kaze No Torimichi
21. Sarah Brightman Interview Rarities, Vol. 3

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr748250092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása