FILM: Skyfall
2012. november 03. írta: Monty H.

FILM: Skyfall

Bond végre visszatér

Aggodalommal vegyes izgalommal vártam a 007-es legújabb kalandját, melyet a széria 50. születésnapjára időzítve mutattak be, sorrendben a hatodik Bonddal. Bizony, az általam is bemutatott sorozat első darabja a hidegháború legforróbb időszakában érkezett a mozikba...
sykfall2.jpgMúlik az idő, s M nénikénk se a régi már... A felsőbb politikusi körökben is többen gondolják úgy, hogy le kéne  cserélni őt valami újabb bútordarabra. S éppen ekkor lép színre egy zseniális hacker, aki vakmerő akciójával a katonai hírszerzés központjában is súlyos károkat tesz. A szóban forgó rosszfiú ráadásul közeli ismerőse az M.I.6-nek, és jobban ismeri őket, mint kellene.
sykfall1.jpg
Daniel Craig most talált igazán vissza a klasszikus Bond-figurához: nemcsak kemény és elszánt, de van benne irónia, egy kis érzelem és végre nem az az első benyomásom, hogy egy sorozatgyilkost látok. Az előző két részt mondjuk nemcsak miatta nem tudtam megszeretni: a forgatókönyvek sem jöttek be nekem. Most azonban egy élvezetes film állt össze, melynek talán annyi negatívuma van csak, hogy nehezen indul be a sztori (és a 143 perces játékidő tudatában ez nagy kár) - utána viszont már tényleg pörög.
sykfall3.jpg
A jól bevált elemek között említhetném még az egzotikus helyszíneket (Isztambul, Makaó, Shangai), a markáns főgonoszt (Javier Bardem remekel), a kábító nőket (igazából csak egyet), a minimális, de azért ütős kütyüket, melyet a megfiatalodott zsenitojás, Q szállít, és a márkás verdákat. A klasszikus szólamok is elhangzanak a Thomas Newman-féle filmzenében, s a főcím is kiválóan sikerült, benne a már bemutatott Adele-féle dallal

Craig további két Bond-filmre kötött szerződést, vagyis viszontláthatjuk még őt ebben a szerepben. Most már én is várom a következő epizódot...


Na, így már más.
Értékelés: 9/10

Skyfall (Skyfall)
MGM 2012
Akció, krimi (143 perc)
Rendező: Sam Mendes
Főszereplők: Daniel Craig, Judi Dench, Javier Bardem
Zene: Thomas Newman

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr664885857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

symor 2012.11.03. 12:45:11

Ez a Bond arc: a borostával, a felgyűrűzött, véreresen albínókék szemekkel, basszus :D

Ha 30 évvel ezelőtt bárkinek azt mondtuk volna, hogy egy Craig fizimiskájú emberkéből egyszer James Bond lesz simán körberöhög :)

Mondták már, hogy ez a mozi egy kicsit vissza fog hozni valamennyit a régi fílingből, én még a megtekintése előtt állok.

Annyi viszont lejött már az előzetesből (nem ebből) is, hogy végre Craig is megkapta a maga Bond-manírját.

Connery-nek ott volt az a fölényeskedő, szarkasztikus mosolya, amelyet mindig kész volt szembefordítani a legcsábítóbb nőkkel és a legnagyobb gonosztevőkkel is.

Moore-nak az elismerő, kihívást elfogadó biccentése és persze az a legendásan mozgékony szemöldök.

Daltonnal a veszedelmesen hideg pillantása, amitől olyan volt mint egy kígyó, ami levedlette a bőrét és marni készül.

Brosnan-nak a nyakkendő igazítása és az egész megjelenése, amivel sugározta az eleganciát.

Craig pedig megkapta a mandzsettaigazítást, a félvállról vett veszélyérzetet, ami állítólag ennél a mozinál már nem olyan szenvedős, vagy izomszagú, mint az első kettőnél volt. Craig számára talán a csúfságát is vonzóvá tevő magabiztos fellépése lesz a legnagyobb erény.

Meglátom!

Őrültteknos 2012.11.09. 11:32:33

Daniel Craig inkább Bruce Willis-es volt, azzal a különbséggel, hogy kevésbé koszolja össze a ruháját.
Talán amikor belibbent a lemarkolózótt vonatba, na az Bond-os volt!
Meg még ez a mondata: - "this is the circle of life"
süti beállítások módosítása