FILM: Én kis állataim
2009. április 14. írta: Monty H.

FILM: Én kis állataim

Vissza a természethez

Feltételezem, nem én vagyok az egyetlen, aki nemcsak téma, hanem színész, rendező, esetleg producer alapján választ filmet. Christian Bale pedig egyike azon színészeknek, akinek a filmjeire mindig kíváncsi vagyok – azt hiszem, ezzel sem vagyok egyedül.

Bobby egy huszonéves srác, aki gyermekkori balesete miatt enyhe szellemi fogyatékos. Mikor édesanyja meghal, mostohaapja durvasága elől menekülve egyszerűen elszökik otthonról. Nem lenne reménye a túlélésre, de összeakad egy különös szerzettel: az öregember azzal múlatja idejét, hogy a vidéket járja és eltemeti az elütött állatokat. A fura páros onnantól fogva együtt éldegél egy faházban, Bobby pedig egyre felszabadultabb lesz a szokatlanul kellemes környezetben. Ám a múltat nem olyan könnyű eltemetni…

Hurt és Bale nemcsak ebben a filmben dolgoztak együtt, hiszen később a Corelli kapitány mandolinjában is szerepelnek. Kettőjük játéka az alkotás igazi erőssége, mivel színészként most sem okoznak csalódást. Bale-t különösen érdekes a Batman vagy a Nehéz idők keménykötésű főhőseivel gyökeresen ellentétes karakterként viszontlátni., pláne ennyivel fiatalabban. A forgatókönyv viszont kissé kidolgozatlannak hat: maga az alaptörténet még hihető és potenciálisan jó alapanyag lenne, de egy idő után nagyon is egy irányba tart, és meglepetést aligha okoz, emellett pedig talán túlzottan is egyszerű. Kár érte. A fényképezés viszont nagyon jól sikerült (a természetközeliséget kiválóan érzékelteti), és a zene is kellemes.

A hazai DVD-változat a Caesarfilm szokásos egyszerű, de ízléses kiadásában érkezett. Igazi extrák nincsenek rajta, és a magyar szinkron mellett csak magyar felirat található, de egy 990 forintos lemez esetében talán ennyi még belefér.

Jó alaptörténet, gyengécske feldolgozásban, megfelelő színészi játékkal.
Értékelés: 6/10


Én kis állataim (All The Little Animals)
Dráma (104 perc)
BBC Films 1998
Rendező: Jeremy Thomas
Szereplők: John Hurt, Christian Bale, Daniel Benzali
Zene: Richard Hartley

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr37975899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása