FILM: Amerikai fogócska
2011. augusztus 29. írta: Monty H.

FILM: Amerikai fogócska

Sok hűhó semmiért?

Ez a film is megvan már egy ideje, de csak nemrég néztem meg, és szerencsére nem csalódtam a két főszereplőben – Audrey Hepburnben és Cary Grantben –, bár az Amerikai fogócska nemcsak ilyen téren tett rám jó benyomást.

Reggie, az unatkozó szépasszony Párizsba visszatérvén tudja meg, hogy férjét nemrégen holtan találták, lakásuk pedig üresen áll… A kellemetlen meglepetéseknek ezzel nincs vége, mivel a fiatal özvegyet arról is tájékoztatják, hogy egykori házastársa csirkefogó volt, aki komolyan megkárosította az amerikai kormányt – egész pontosan negyedmillió dollárral. A tettestársak ráadásul szintén jelentkeznek, és mind meg van győződve arról, hogy a pénz a nőnél van… Reggie igencsak szorult helyzetbe kerül.

Hepburn és - a komikusként ismét remekelő - Grant mellett további színészóriások tűnnek fel: Walter Matthau (Furcsa pár, A kaktusz virága), James Coburn (A nagy szökés, Vaskereszt) és George Kennedy (A piszkos tizenkettő, Csupasz pisztoly-sorozat). Mindegyik karakter a helyén van, és a forgatókönyv hol humorosra, hol baljósra veszi a stílust, így mindenki kiélheti magát, a sármőr Grant és a kampókezű Kennedy is. A romantikus filmzene a méltán híres Henry Mancini (Álom luxuskivitelben) munkája. A párbeszédek is azt a kort idézik, amikor elég időt szántak még a megírásukra, így igazi kis gyöngyszemet kapunk, mely ma is élvezetes darab.

A film DVD-n magyarul is elérhető, bár elég spártai kiadásban. Angol és magyar hangsávot, illetve magyar feliratot kapunk, extraként pedig egy előzetest.

Ma is üde krimi-vígjáték.
Értékelés: 8/10

Amerikai fogócska (Charade)
Universal 1963
Romantikus krimi (108 perc)
Rendező: Stanley Donen
Szereplők: Audrey Hepburn, Cary Grant
Zene: Henry Mancini

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr963128699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása