KÖNYV: Megindító meccs volt (Vinnie Jones)
2014. április 28. írta: Monty H.

KÖNYV: Megindító meccs volt (Vinnie Jones)

Az én sztorim

Emlékszem, Guy Ritchie első filmjében láttam először Vinnie Jones-t a nagydarab, baljóslatú és kíméletlen bőrkabátos behajtó szerepében. Egyszerűen nem lehetett őt nem észrevenni, olyan erőteljes volt a jelenléte egy tökéletesen sablonos szerepben. Aztán feltűnt persze másutt is, olyan sikerekben, mint a Blöff, vagy olyan szörnyűségekben, mint a Hősök szakasza. És pár hete már magyarul is olvasható önéletrajzi kötete...

vinnie jones.jpgA jól értesültek persze tudják róla, hogy focistaként kezdte karrierjét. Bizony, a szerény körülmények között élő családból származó fiúcska már gyermekkorában odavolt a sportért, és kitartása mellett mázlija is volt, így számos élvonalbeli és nem annyira élvonalbeli csapat színeiben is rúghatta a bőrt. Ismertségét azonban nemcsak sikerei és góljai növelték: sajnos számos alkalommal kiszabadult a benne élő korcs dög, ahogy ő mondaná, aki miatt nem egyszer bajba is keveredett a pályán vagy azon kívül, s egy-egy ilyen balhéját a sajtó is kíméletlenül megszellőztette.

A szerencse azonban megint rámosolygott és mikor futball-pályafutása már leáldozóban volt, filmszerepet ajánlottak neki A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacsőben. Alakítását aztán elismert színészek is dicsérték, s mivel jól érezte magát a kamerák kereszttüzében, egyre jobban elmélyedt ebben a hivatásban, s nem is olyan lassan befutott. Később az énekléssel is tett egy próbát, illetve dokumentumfilmsorozatokban és jótékonysági reklámokban is szerepet vállalt.

Minden fontos eseménynek és személynek jut hely ebben az önéletrajzban. S bár a futball távol áll tőlem, a Jones korai pályáját érintő fejezetek is le tudtak kötni. Persze a családot és a barátságokat boncolgató részek, illetve a filmes világ bemutatása is sorra kerülnek, mindez végig emberközeli és olvasmányos stílusban, egy-egy anekdotával fűszerezve. Valóban érdekes volt megismerni a számomra leginkább verőembert idéző külsejű, de melegszívű, eltökélt és családcentrikus Vinnie életét.

A szöveget 16 oldalnyi kép egészíti ki, túlnyomórészt személyes jellegű fotókkal. 

 

Megindító meccs volt - Az én sztorim 
Írta: Vinnie Jones
Fordította: Bodnár Zalán & Csepelyi Adrienn
Candover 2014
288 oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr656075405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása