KÖNYV: Új Beatles-biblia
2012. január 03. írta: Monty H.

KÖNYV: Új Beatles-biblia

A gombafejűek története

Bevallom, azelőtt nem sokat tudtam a Beatles együttesről, legfeljebb egy-két infót hallottam arról, hogy mit működtek megalakulások előtt és után, vagy hogy Lennon milyen aktív szerepet vállalt még a békemozgalomban a hetvenes években. Aztán kezembe került ez a kötet, és belevágtam, hogy végre jobban megismerjem a gombafejűek történetét. Nem is bántam meg…

Ungvári Tamás könyve sok évvel ezelőtt már megjelent, s ez a mostani kiadás természetesen javított és bővített változat. A régibe nem tudtam belenézni, de állítólag nagy sikert aratott azokban az időkben, amikor a nyugati zenevilágról amúgy sem jelent meg túl sok kiadvány. Népszerűségét azonban nem kizárólag ennek köszönhette, mivel valóban olvasmányos, sokrétű, érdekes és alapos kötet. A szerző a beatle-k gyermekkorától kezdi a mesélést, s az együttes szakmai előéletére, a megalakulás körülményeire, a menedzserek munkájára, a Beatles-filmekre is kitér, nem beszélve arról, hogy mindeközben az adott korszakot és annak populáris kultúráját is kivesézi. Fontos is ez utóbbi részlet, hiszen a banda társadalomra gyakorolt hatását nagyrészt ez magyarázza meg.

A szöveget számos fotó kíséri, melyek közt jut hely a színfalak mögött készített fényképeknek, a magánéletből lopott életképeknek, vagy épp az együttes különböző lemezborítóinak. A függelékben pedig megtalálható a teljes diszkográfia és filmográfia.

Szeretettel ajánlom a kötetet minden (pop)zenebarátnak, ifjúnak és örökifjúnak. Ezt a kiadványt nem érdemes kihagyni...

Új Beatles-biblia
Írta: Ungvári Tamás
Scolar 2011
370 oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr173474523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása