KÉPREGÉNY: Aliens – Üvegfolyosó és egyéb történetek
2009. június 26. írta: Monty H.

KÉPREGÉNY: Aliens – Üvegfolyosó és egyéb történetek

A 30. születésnapját idén ünneplő Alien-kultusz – a Csillagok háborújához hasonlóan – nemcsak filmek és könyvek útján hódít. Több mint húsz éve már, hogy képregényes formában is megjelennek az idegenekkel kapcsolatos történetek, méghozzá a Dark Horse Comics kiadó jóvoltából. Magyarországon a kilencvenes évek végén egy rövid ideig magyarul is kapható volt a sorozat néhány füzete, de sok máshoz hasonlóan ez sem tartott sokáig...

A Cartaphilus Kiadó kezd betörni a képregények világába is, aminek csak örülhetünk, hiszen a híres Watchmen-sorozatot is ők dobták a magyar piacra. Jelen kötet pedig az Alien-univerzum négy önálló történetét meséli el. Mindegyik sztori más és más írók és rajzolók keze munkáját dicséri.

A négy történet közül kettő a filmekből ismerős jövőben játszódik, az űr sötétségében, kettő viszont az idegeneket kevésbé ismerő földi emberek próbatételét mutatja be, az egyik a messzi múlt viking harcosaival, a másik az ötvenes évek amerikai kertvárosainak ártatlan lakóival. Az Üvegfolyosó és a Vadász című sztori nyerte el leginkább a tetszésemet.

Hasonló kötetek a Csillagok háborúja képregény-sorozatában is léteznek (a magyarul is megjelent Star Wars Mesék ilyen), és személy szerint szívesebben is veszek kézbe ilyen „antológiákat”, mivel nem kell hónapokat vagy éveket várni a befejezésükig, illetve sok olyan ötletet fel lehet itt használni, ami egy hosszabb történethez kevés lenne, de egy rövid, csattanós sztorihoz pont elegendő. Reméljük hát, hogy nem ez volt az utolsó ilyen jellegű kiadvány.

Cartaphilus Kiadó 2009
Fordította: Uray Márton

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr71222970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása