MAKETT: P-39 Airacobra
2008. szeptember 18. írta: Monty H.

MAKETT: P-39 Airacobra

Academy 1:72

A második világháború egyik legellentmondásosabb vadászgépe volt. A szokatlan orrkerekes elrendezés, a gép törzsében elhelyezett motor, mely gyökeresen megváltoztatta a gép súlypontját, valamint egyes műszaki megoldások miatt sok pilóta nem is tudta megszeretni. Az amerikaiak és a britek ezért a legtöbbet át is adták a szovjet légierőnek, ahol kapva kaptak utána, és Pokriskin, az egyik legkiemelkedőbb orosz pilóta is használta.
Monty: p39 by monty
Egy jó minőségű makettváltozatra hosszú ideig kellett várni, de aztán az ezredforduló környékén végre megérkezett az Academy készlete. A szokásos kiváló minőségben készült modell összeállítása viszonylag egyszerű, bár néhány megoldás rontja az összképet: a légcsavar tengelyét képtelenség külön rögzíteni a festés idejére, ezért inkább fixen ragasztottam be az egészet. Az orrfutómű egy darabból készült, és a részletezettsége sem a legkiemelkedőbb. A nyitható oldalajtó illeszkedése is lehetne jobb, de azon legalább könnyű változtatni.
Monty: p39 by monty05
Egy amerikai és egy orosz változathoz kapunk matricát. Én szokás szerint megint máshonnan választottam: egy régóta őrizgetett Propagteam matricasor került a gépre, amelynek legfeltűnőbb eleme a hatalmas pucér hölgy. A csendes-óceáni térségben került bevetésre a fenti repülő eredetije, ahol a trópusi éghajlat köztudomásúlag gyorsan kikezdi a festést. Elsőrendű szempont volt tehát a kopott felület megvalósítása. Először is alaposan világosított olajzöldet használtam, másrészt a koptatást és az árnyékolást is nagyobb elánnal végeztem. 
Monty: p39 by monty02 Monty: p39 by monty03  

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr89714905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása