FILM: Az utolsó bevetés
2008. augusztus 26. írta: Monty H.

FILM: Az utolsó bevetés

Halihó, az aranyért...

Ez a film már megjelenése előtt gyanús volt nekem… Minálunk a 990 forintos kategóriában jelent meg, és mint kiderült, nem véletlenül.

Alapvetően kincsvadászatról szól a mű. 1944 szeptemberében a szövetségesek megkezdik Hollandia felszabadítását egy nagyszabású légideszant-hadművelet keretében. Egy brit ejtőernyős szakasz különleges feladatot kap, a németek által elrabolt műkincseket kell visszaszerezniük. Ezt azonban mások is szívesen birtokba vennék, ideértve az SS-t és pár renegát német tisztet. Mindeközben azonban zajlik a második világháború is, és a kincsrablás sem megy könnyen…

Ennyit és nem többet érdemes tudni a filmről. A megvalósítás? Csapnivaló. Akad ugyan egy pár ismerős arc (Billy Zane és Michael Madsen), de a forgatókönyv egyszerűen siralmas és olyan kusza, hogy néha nem is tudtam, ki kicsoda és mit akar. A filmzene külön téma, olyan modern dallamok hangzanak fel, amelyek enyhén szólva nem illenek a témához. A díszletek még elmennek, de a jelmezek terén van még mit tanulni…

Olyan érzésem volt, hogy ezt a filmet a hatvanas években kellett volna megcsinálni, amikor nagyobb igény volt az ilyen sztorik iránt – akkoriban még forgatókönyvet is tudtak írni, illetve jól beleillett volna a Kelly hősei és a Kémek a sasfészekben című mesterdarabok közé. Ma már ez kevés és szomorú.

Szemétbe vele.
Értékelés: 2/10

Az utolsó bevetés (The Last Drop)
MediaPro (2005)
Háborús (99 perc)
Rendező: Colin Teague
Szereplők: Billy Zane, Sean Pertwee, Karel Roden
Zene: David Julyan

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr4701718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vényesssy 2008.10.17. 18:38:38

Csak így tovább Apuci!!
süti beállítások módosítása