KÖNYV: Katy Perry (Jo Berry)
2012. augusztus 04. írta: Monty H.

KÖNYV: Katy Perry (Jo Berry)

Miből lesz a cserebogár

Az utóbbi évek egyik nagy zenei befutója kétségtelenül az amerikai Katy Perry volt (akinek Firework című dalát szűk egy éve én is bemutattam). Az idén 28 éves énekesnő már most elmondhatja magáról, hogy néhány esztendő alatt olyan magasságokba ért, mint annak idején Madonna. Talán ezért is készült róla ilyen harmatos korában életrajzi kötet…

katyperry.JPGKaty Perry tipikus példája az önmegvalósító világsztárnak, aki elszántsága mellett sokat köszönhetett még a családjában érezhetően domináns zeneszeretetnek és a toleráns szülőknek. Az ő karrierje sem ment zökkenésmentesen, de látnivaló, hogy milyen kitartással ugrott neki minden egyes akadálynak, illetve milyen sikeresen alkalmazta a stílus, a megjelenés eszközeit ahhoz, hogy mély benyomást tegyen a nézőre.

Jo Berryről annyit tudunk meg a fülszövegből, hogy számos rangos folyóiratnak írt már kritikákat és több könyv társírójaként is közreműködött (ilyen volt a nálunk is kiadott 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz). Stílusa folytán meglehetősen „kamaszos” olvasmány kerekedett a témából. Nehéz lenne részleteznem ennek a benyomásnak az okát, de a lényeg, hogy az oldalakról enyhén ugyan, de az ifjonti lelkesedés süt – mintha egy olyan tizenhét éves rajongó alkotta volna, akinek íráskészsége valóban jó, de életkoránál fogva még nem képes teljesen objektívan szemlélni ideálját. Nekem, felnőtt fejjel, számos más életút elolvasása után legalábbis az volt az érzésem, hogy ez az eddigi „legkomolytalanabb” stílusú életrajz, ami a kezembe került. Az érdeklődők kedvét ezzel persze nem elvenni akarom, hiszen mindenképp informatív olvasmányról van szó. A képmellékletbe szívem szerint tettem volna személyesebb fotókat is, de mivel ez nem önéletrajz, valószínűnek tartom, hogy a szerző keze is meg volt kötve ezen a téren.


Katy Perry (Katy Perry)
Írta: Jo Berry
Fordította: Márton Andrea
Egmont 2011
224 oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr584684615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása