KÖNYV: A stílus királynői
2011. december 28. írta: Monty H.

KÖNYV: A stílus királynői

10 nő, aki forradalmasította a divatot

Kesereghetnénk azon, hogy mostanság kevés album jelenik meg nálunk az elmúlt évszázad leghíresebb hölgyeiről – mert így is van, a legtöbb ilyet én külföldről szerzem be. Szerencsére a karácsony a hazai könyvkiadók számára is fontos tényező, és a legdekoratívabb (illetve ami sokszor ugyanezt feltételezi, a legdrágább) kötetek ilyenkor jelennek meg. Az Alexandra idei meglepetése, A stílus királynői is ebbe a kategóriába tartozik.

A címből adódóan a huszadik század azon tíz hölgyét járja körül a könyv, akik nem követték, hanem alakították a divat világát, név szeint: Coco Chanel, Katharine Hepburn, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Grace Kelly, Jacqueline Kennedy, Brigitte Bardot, Mary Quant, Twiggy és Lady Diana. A fejezeteket természetesen rövid, egy-két oldalas szöveg vezeti be, hogy azok is képben legyenek, akik névről nem ismerik ezeket a személyiségeket. És hát a képanyag… Valóban jól válogatott fotók kerültek bele (némelyik jól ismert, de akadnak kuriózumok is), és ez már a borítót meglátva egyértelmű, melyen rögtön két díva látható, Audrey és Grace az 1956. évi Oscar-gála színfalai mögött.

Mivel a kiadvány ára igen borsos, javaslom, hogy alkalomadtán legalább nézzünk bele valamelyik könyvesboltban. Tényleg nagy élmény ilyen szép kivitelű albumot kézbe venni, és külön öröm, hogy a fordítás minősége is magas színvonalú.


A stílus királynői – 10 nő, aki forradalmasította a divatot
Szerkesztette: Valeria Manferto De Fabianis
Fordította: Bartha Judit
Alexandra 2011
270 oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr823495243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása