KÖNYV: Építsünk diorámát! 2. (Adóba László)
2011. január 15. írta: Monty H.

KÖNYV: Építsünk diorámát! 2. (Adóba László)

Hosszas várakozás előzte meg Adóba László újabb kötetének megjelenését, hiszen a városi környezetet bemutató, tavalyelőtt érkezett (és többek között már angolul is elérhető) könyv folytatását eredetileg tavaly tavaszra ígérték. A csúszás miatt aztán csak karácsonykor kerülhetett a boltokba a második rész, mely a természeti környezet kialakításának fogásait mutatja be.

Aki legalább belepillantott az előző könyvbe, nagyjából tudja, mire számíthat: a 80 színes oldalon több mint 300 fénykép mutatja be, hogyan is kell egy természetes környezetet idéző diorámát megalkotni. Az első fejezet a diorámaalappal foglalkozik, a második a talajtípusokkal és a sziklákkal, a harmadik a növényzet különböző típusaival, a negyedik a valódi növények felhasználásával, az ötödik pedig az olyan effektusokkal, mint a hó, a jég és a víz megjelenítése.

Adóba László most sem elégszik meg félmunkával: a közérthető szöveg és a részletes fotók kiválóan működnek együtt. Utóbbiakért nemcsak Adóba úrnak, hanem Szetlik Péternek is köszönettel tartozunk. A bemutatott technikákhoz pedig továbbra sem kellenek drága termékek, hiszen a magyar makettező zsebéhez mérten most is könnyen és olcsón beszerezhető alapanyagokról olvashatunk.

A bevezetőben maga a szerző is elismeri, hogy több olyan levelet kapott az első kötettel kapcsolatban, melyekben hiányolták a kész diorámák bemutatását. Helyhiányra hivatkozva volt kénytelen ezeket kihagyni, de remélem, hogy ha másképp nem is, esetleg a fenti sorozat utolsó kötetében lesz majd lehetőség arra, hogy teljes terjedelmükben is megismerhessük az ő remekműveit.

A HarVar-D Kft. Kiadványa 3150 forintért kapható a makettboltokban, illetve megrendelhető közvetlenül a kiadótól is. Nemcsak megszállott diorámaépítőknek ajánlom, hanem lelkes kezdőknek is, mivel az ilyen munkák ébreszthetik rá őket arra, hogy a makettezés sokszor valóban nem pénzkérdés…

Építsünk diorámát! 2. Természeti környezet
Írta: Adóba László
HarVar-d Design Stúdió 2010
80 oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr202577198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása