FILM: Élet a kastélyban
2009. június 07. írta: Monty H.

FILM: Élet a kastélyban

Mielőtt ránk virrad a D-nap...

Akárcsak a Tűréshatár, ez a darab is kilóg a kifejezetten háborús jellegű partraszállásos filmek közül: az Élet a kastélyban egy kellemes romantikus film, majdhogynem vígjáték, a régi francia filmek hangulatában… Az akkor még jóval fiatalabb Catherine Deneuve szerepeltetése pedig újabb ok arra, hogy elővegyük.

elet_a_kastelyban_1.jpg

Ez a film is 1944 tavaszán játszódik. Angliából átdobott francia ügynök szimatol egy normandiai kastély körül. Az ember azt hinné, a ház csinos úrnője tetszik neki, de nem: ő suttyomban fotókat készít a környék német erődítéseiről. Feladata, hogy beépüljön és további információkkal szolgáljon, mivel a közeli üteg komolyan aggasztja a szövetséges hadvezetést. Közben persze beleszeret a hölgybe is, aki már férjezett, és akinél egy német tiszt is megszáll…

elet_a_kastelyban_2.jpg

Jean-Paul Rappeneau filmje nem történelmi hűségével hódít – itt csak egy könnyed szerelmi történetről van szó, ahol senkinek nem eshet komoly baja, még akkor sem, amikor az amerikai ejtőernyősök leereszkednek az égből, hogy megrohamozzák a német lövegeket… Így tehát marad egy kellemes kis vígjáték, én pedig örülök, hogy egy könnyedebb hangvételű produkciót is be tudtam ide suvasztani az amúgy nagyon komoly és drámai évforduló kapcsán.

A háborús klasszikusok mellett érdemes ezt is végignézni…
Értékelés: 8/10

Élet a kastélyban (La vie du chateau)
Ancinex 1966
Romantikus, háborús film (93 perc)
Rendező: Jean-Paul Rappeneau
Főszereplők: Catherine Deneuve, Pierre Brasseur, Philippe Noiret
Zene: Michel Legrand

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr571165301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása