KÖNYV: Hero Living (Rudy Reyes)
2012. március 08. írta: Monty H.

KÖNYV: Hero Living (Rudy Reyes)

A benned lakozó Hős

A Gyilkos megszállás című sorozat
láthatóan nemcsak nekem lett kedvencem, és a szériát az évek során többször is végignéztem. Viszont elsőre kiszúrtam azt a szereplőt, aki a többiektől eltérően nem színész volt, már olyan értelemben, hogy önmagát játszotta. Rudy Reyes őrmester nagyon markáns alakítást nyújtott, olyannyira, hogy utána is néztem neki.

Ekkor derült ki, hogy mi mindent csinált és csinál ő a katonaságon kívül is. És ekkor került a kezembe az általa írt életvezetési könyv is, amit főleg kíváncsiságból akartam végigolvasni.

Amikor egy ilyen kigyúrt, küzdősportokban járatos, egykori tengerészgyalogos felderítőt látunk, bizonyára az jut eszünkbe, hogy egy megtestesült szuperhőst látunk, aki meglepően emberi megnyilvánulásokra képes a kamera előtt. Ebből a kötetből viszont kiderül, hogy a szuperemberek sem csak úgy teremnek - mivel a könyv félig-meddig önéletrajzi munka.

Hősünk meglehetősen szerény körülmények közepette élte le első éveit. Apja elhagyta őket, mostohaapját viszont nagyon szerette. Édesanyja nehéz körülmények között nevelte - hol egyedül, hol rokonok segítségével - a gyerekeket, de pár évet így is tőle külön töltöttek, intézetben. Ahogy kezdtek felnőni, szerencsére megismerkedtek a küzdősportokkal és ebből hatalmas pozitív energiát nyertek. Rudy aztán megnősült, s érdekes módon csak ezután fordult a katonaság felé, amit felesége meglepő módon támogatott is. Épp időben lett tengerészgyalogos ahhoz, hogy kivegye a részét a terror elleni háborúból. Bevetették Afganisztánban és Irakban is, többek között Falludzsában, elit felderítőként. Magánélete sajnos megsínylette a hosszas távollétet és a harccal járó stressz sem segített sokat, mikor végre hazatért feleségéhez. Kapcsolatuk válással végződött, bár a mai napig kapcsolatban állnak és jóban vannak. Ebből a hullámvölgyből nehéz volt kimásznia, de nagyon aktív emberként volt mit csinálnia: edzőként, katonai tanácsadóként, színészként, illetve a háborús veteránok elismert szószólójaként állandóan dolgozik.

Könyvével azoknak akar segíteni, akiket - hozzá hasonlóan - legyűrt az élet. Belső energiánk felszabadításához hét lépést javasol, mely a megrekedtségtől a szabadságig vezet el. Rudy saját életéből vett példákkal támasztja alá mondandóját, közben pedig lassan kirajzolódik előttünk saját személyisége. Közvetlen hangnemben, szinte kézen fogja az olvasót, bátorítva, hogy lépjen tovább saját nehézségein és tettlegesen alakítsa életét.

Nehéz véleményt formálnom a kötetről, hiszen ilyesféle olvasmánnyal még nem volt dolgom azelőtt, illetve inkább Rudy személyisége érdekelt, mintsem tanácsai. Mindenesetre érdekes élmény volt...

Hero Living
Írta: Rudy Reyes
Celebra 2009
270 oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr84296528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

symor 2012.03.08. 20:50:43

Én is megjegyeztem Rudy alakját, idézzük is fel gyorsan a nagy pillanatait és azt az álláspontot miért nem buzi, az a bajtárs aki azért kicsit férfiként is beleszeret Rudy-ba :D

Forog a házimozi, Rudy futni készül 60°-ban a sivatagban, maszkban, kövekkel a hátán:
www.youtube.com/watch?v=gFVfbPFADF4

Rudy a szépségkirálynő társai körében elmélkedik:
www.youtube.com/watch?v=KmeDzffQrzw

Rudy megjelöli a célt (a jelenet nem szívbajosoknak készült!):
www.youtube.com/watch?v=EJ52yIe3eYM&feature=related

Ha pedig már áttérünk az életvezetésre, itt van Rudy, ahogy faragja a szuperhősizmait :):
www.youtube.com/watch?v=WG2N0WKmquE

Minden esetre a csávó százszor értelmesebb benyomást kelt mint legutóbb Chris Kyle.

Érdekes, kissé nárcisztikus figura, aki szerencsére az értelmes gondolkodástól sem mentes ez a Rudy :)

Monty H. 2012.03.09. 11:33:57

@symor: Igen, szinte azonnal adja magát az összehasonlítás: Chris Kyle kontra Rudy Reyes. Mennyire más a kettő. Még a sorozatban is látszott, hogy végzi a dolgát, öl, ha kell, de a Taó szerint akar élni. Egyszerre kedves, vérprofi, szemlélődő és ha kell, kemény.

Célkijelölő jelenet, na, az tényleg üt!

Pötty1 2012.07.06. 16:12:30

Azt lehet tudni, milyen küzdősportot űz?

Monty H. 2012.07.07. 10:52:48

@Pötty1: Emlékeim szerint kung fuval kezdte, de valószínűleg kipróbált mást is.

Pötty1 2012.07.07. 18:11:10

Köszönöm a gyors választ. Ilyenkor sajnálom, hogy nem tudok angolul. Gondolom sosem adják ki magyarul a könyvet.
süti beállítások módosítása