SOROZAT: Spartacus – Bosszú
2012. április 13. írta: Monty H.

SOROZAT: Spartacus – Bosszú

Vér és cicik – megint újratöltve

Számomra kissé váratlanul jött a hír, hogy megérkezett a Spartacus következő (vagyis harmadik) évadja. Andy Whitfield sajnos már nem vehetett részt ebben a projektben, mivel tavaly szeptemberben – negyven évesen – elhunyt, helyét Liam McIntyre vette át.

A sorozat ott folytatódik, ahol az első véget ért (hiszen a második amolyan előzményszéria volt csak). Spartacus és egykori gladiátortársai, kiegészülve néhány egyszerű rabszolgával Capua környékén bujkálnak és fegyverek gyűjtögetnek. A rómaiak azonban a nyomukban vannak, s nekik határozottan nem tetszik, hogy egy maroknyi szökevény gúnyt űz a hatalmukból. Felsőbb utasításra Gaius Glaber is visszatér, hogy egyszer s mindenkorra megoldja az ügyet. Felesége, a rosszindulatú Ilithia gyermeket vár, bár ez a tény intrikáit picit sem mérsékli. Megindul a hajtóvadászat, bár, hogy ki a vad és ki a vadász, nem mindig könnyű eldönteni…

Azt hiszem, mondanom sem kell, hogy az erőszakszint megint az egeket ostromolja – vagyis a fiatalabb és a jámborabb nézőket most is eltanácsolnám –, de ahogy már korábban is írtam, a forgatókönyv és a karaktervezetés ezt egyszerűen feledteti. Az emberi természet mindenféle megnyilvánulásának tárháza ez a sorozat, s mivel a legutolsó szereplőt is gondosan válogatták, nagyon markánsan megmarad bennünk ezek jelleme. Egyébként előkerül számos régi ismerős, köztük olyanok, akikről úgy tudtuk, már rég itt hagyták az árnyékvilágot vagy legalábbis Capua vidékét…

Kénytelen voltam ugyanaz megállapítani, mint korábban: a fényképezés, a vágás és a digitális utómunka lenyűgöző, ahogy a mellékelt képeken is látszik. A rendezés is a régi, és a forgatókönyvírókon is látszott, hogy továbbra is gondosan kidolgozzák a történet szálait, az utolsó pillanatokig meglepetéseket okozva, nem ritkán rég elfeledett eseményeket felidézve, melyek nem várt következményekkel járnak. A vérbeli rajongók persze valószínűleg képesek lesznek egyes fordulatokat megjósolni, de annyi baj legyen.

A szériát Magyarországon az HBO sugározza. A hivatalos honlapjuk ITT tekinthető meg.

Akinek eddig bejött, most sem fog csalódni. 
Értékelés: 9/10

Spartacus – Bosszú (Spartacus – Vengeance)
STARZ 2012
Történelmi sorozat (részenként kb. 50 perc)
Rendező: Rick Jacobson, Chris Martin-Jones
Szereplők: Liam McIntyre, Lucy Lawless, Peter Mensah
Zene: Joseph LoDuca

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr124411445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása