Utolsó kommentek:

Raven! 2020.04.02. 01:34:27

Bocsanat, klasszikust csak szo szerint. "Nem jó,de nem is tragikus"

Bejegyzés: FILM & KÖNYV: Star Wars: Solo

Raven! 2020.04.02. 01:25:07

Nem jo, de nem is katasztrofalis...

Bejegyzés: FILM & KÖNYV: Star Wars: Solo

MEDVE1978 2020.04.01. 14:49:04

Hát a Disney teljesítményekről eddig elég lesújtó a véleményem:
Ébredő Erő: elegánsan szólva az Új Remény homage-a, csúnyán szólva lemásolása érdemi változtatásokkal. Abrahms nem túl tehetséges számos tekintetben, de ezt sikerült néhány cliffhangerrel összefognia.

Zsivány Egyes. Szerintem is eddig legjobban sikerült Disney film, de azt látni kell, hogy a karakterek nagyon felszínesek és nagyon egydimenziósak, valamint van néhány logikai baki is. Ennek ellenére szerintem vállalható lett az eredmény.

Solo. Az az igaz rá, hogy felejthető. Ha ez DVD-re jön ki vagy TV-re és nem Star Wars, azt mondom, hogy a helyén van, egyszernézős. Csak hát megpróbáltak spin off-ot csinálni belőle Darth Maul-al, meg karakterépítéssel.

Mandalorian. Valóban eddig a legjobb, bár ez ugye TV vagy streaming. Néha nekem már túl képregény szerű, de kétségtelenül nagyon élvezetes.

Last Jedi. Az abszolút értékelhetetlen katasztrófa. Soha nem engedném újra rendezni Rian Johnsont büntetésül, a forgatókönyvírókat arra ítélném, hogy újra meg újra nézzék meg a borzalmat, amit alkottak. Egyes történetekben kell, hogy legyen konzekvensség, még ha mese is. A Last Jedi olyan sok helyen megy szembe mindennel, ami a sorozatot korábban jellemezte, hogy teljes mértékben hiteltelen foshalmazzá változik. Nem nagyon érdemes kiemelni, hogy az idióta történet, a kiherélt Luke, a szükségtelen üresjáratok (szerelmi történet a szerelőlánnyal, casino royale minifilm), a tömőfával leerőltetni akart politikai korrektség (gonosz, buta férfiak kontra megfontolt okos nők) a nagyobb probléma. Az összhatás a katasztrófa. Részben ez ásta meg a Solo sírját is.

Skywalker kora. Még nem láttam, de olvastam róla kritikákat. Ha jól gondolom az Abrahms kétségbeesett próbálkozása, hogy visszaépítse valamilyen szinten, amit Johnson lerombolt. Csakhogy ahogy láttam Abrahms nem elég jó szakember ehhez, ezért egy felemás katyvasz lett a vége.

Bejegyzés: FILM & KÖNYV: Star Wars: Solo

steery 2020.04.01. 13:28:35

A Solo a Disney SW filmek közül a legjobban sikerült alkotás (eddig). Egy igazi űrwestern, megpakolva komolytalan megoldásokkal. Mentségére legyen mondva, hogy alig 42 logikai hiba és forgatási baki, meg értelmetlenség van benne, ami igazán imponáló az események sűrűségével és a többi filmmel összevetve. Ehhez képest a többi Disney SW sokkal rosszabbul teljesít (Az ébredő erő: 66 hiba, Az utolsó Jedik: 60 hiba, Skywalker kora: 72 hiba, Zsivány Egyes: 63 hiba). Nekem tetszett, a zenéjét kivéve.
Viszont Han Solo fiatal kora igazán megérdemelt volna legalább egy trilógiát:
1. Han gyerekkora, birodalmi flottához kerülése, találkozása Csubival és a törvényen kívülivé válásuk.
2. Találkozás Landóval, a Falcon megszerzése.
3. Csempészkedés Jabbának, zűrös ügyekben részvétel.
Crispin trilógiája mellett feltétlenül említést érdemel még a Brian Daley által írt Han Solo trilógia, amik igazi klasszikusok.
Az SW filmek hibalistái: cskh.atw.hu/erdekes/kijavit0.html
A Brian Daley trilógia feljavított változatai: cskh.atw.hu/rajongoi/rajongoi.html

Bejegyzés: FILM & KÖNYV: Star Wars: Solo

Emmett Brown 2020.04.01. 13:06:54

Egy random SW filmnek teljesen oké lett volna (ha mondjuk Lando ifjúkori csempészkalandjairól szól), de egy Han Solo filmhez kevés volt.

Bejegyzés: FILM & KÖNYV: Star Wars: Solo

Eugene Horse 2020.04.01. 12:55:19

A vége előtt kb fél órával kikapcsoltam valami miatt, dolgom volt, mittomén, és azóta se éreztem ingerenciát, hogy befejezzem. Tulajdonképpen nem is emlékszem semmire az egészből, volt valami vonatos akciójelenet az elején, ami rémlik, hogy nem volt rossz, de azon kívül egy képkocka se ragadt meg.

Bejegyzés: FILM & KÖNYV: Star Wars: Solo

Monty H. 2020.03.23. 21:00:49

@Prém Aletta: Ahogy feljebb írtam, nem eladó. De az angol változat szerintem néhányeurós tétel az ebay.de-n.

Bejegyzés: KÖNYV: A túlélő (Marcus Luttrell & Patrick Robinson) (Frissítve!)

Prém Aletta 2020.03.23. 20:57:15

@Pál Tóth: Szia! Esetkeg nem tudnám meg venni a könyvet?) Nagy öröm lenne végre!

Bejegyzés: KÖNYV: A túlélő (Marcus Luttrell & Patrick Robinson) (Frissítve!)

Prém Aletta 2020.03.23. 20:57:05

@Pál Tóth: Szia! Esetkeg nem tudnám meg venni a könyvet?) Nagy öröm lenne végre!

Bejegyzés: KÖNYV: A túlélő (Marcus Luttrell & Patrick Robinson) (Frissítve!)

Monty H. 2020.03.15. 21:14:47

@Prém Aletta: Tőlem nem. Egyébként is csak az angol változat van meg, a magyar már nem szereztem be. Csak annyit tudok mondani, hogy figyeld a vaterát, a moly.hu-t és a bookline-t. Előjegyezni is lehet némelyiken.

Bejegyzés: KÖNYV: A túlélő (Marcus Luttrell & Patrick Robinson) (Frissítve!)

Prém Aletta 2020.03.14. 21:25:27

@Robinzon Kurzor:Szia esetleg meg tudnám venni a könyvet? nagyon régóta keresem, de sehol sem kapható már. Köszi a választ!:)

Bejegyzés: KÖNYV: A túlélő (Marcus Luttrell & Patrick Robinson) (Frissítve!)

Monty H. 2020.03.14. 13:02:48

@Smokin'Barrels: Átalakítást igényelne. A törzsön is van bemarás a fegyvertus számára, ill. a bal kart talán meg kéne hosszabbítani ehhez, nem is beszélve a lábtartásról, amely eredetiben nem passzolna a tüzeléshez. :-(

Bejegyzés: MAKETT: Amerikai gyalogostiszt a Hürtgeni-erdőből

Smokin'Barrels 2020.03.14. 08:29:04

Szép munka! Vajon ezt a figurát meg lehetne építeni célra tartott fegyverrel is? 1:35-ben szoktam kísérletezni a gyári beállítások-tol kissé eltérő pózokkal, kissebb-nagyobb sikerrel.

Bejegyzés: MAKETT: Amerikai gyalogostiszt a Hürtgeni-erdőből

Monty H. 2020.03.13. 14:54:44

@camell: Köszi. A sisak, ahogy írtam, pont azért fényes, mert nedves, párás környezetben azon jobban megmarad a nedvesség. Gyöngyházfényű lakk, erre szerintem pont jó. :-)

Bejegyzés: MAKETT: Amerikai gyalogostiszt a Hürtgeni-erdőből

camell · http://indafoto.hu/camell 2020.03.13. 05:32:57

Nekem tetszik, gratulálok a szép végeredményhez! A sisak nem fényes egy kicsit?

Bejegyzés: MAKETT: Amerikai gyalogostiszt a Hürtgeni-erdőből

Nietzsche. 2020.01.29. 18:16:18

Látványban erős az 1917. Gondosan ügyeltek a lövészárkokra, drótakadályokra, egyenruhákra és a háború hangulatának visszaadására. A színészi játék elhanyagolható, a párbeszédek üresek, a sztori laposka
Mégis különleges film és ritkaság a maga nemében, mert nagyon kevés az első világháborús mű. Főleg ha a durván felülreprezentált, temérdek II.v.háborús filmekhez hasonlítjuk!

Bejegyzés: FILM: 1917

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2020.01.29. 14:31:56

Erőst SPOILER-es hozzászólás következik.
Szerintem itt két film van egyben. Egy nagyon jó meg egy nagyon rossz.
Az első Blake haláláig tart és zseniális. Ahogy a lövészárkokat meg a senki földjét ábrázolta. Azt, hogy még nézni is milyen borzalmas, és még így "békében" is milyen nehéz átkelni rajta. Akkor pláne milyen lehetett ágyúzás meg géppuskázás közben.
A második meg, ami utána jön. No, az egy igazi ötlettelen fércmű. Kezdve azzal, hogy míg a két szerencsétlent áthajtják a fronton, addig mások nagy létszámban, teherautóval is oda tudnak érni.
És akkor ezen a ponton be is ugrik az embernek, hogy hogyan lehet, hogy egy nagy létszámú támadóalakulathoz hogy-hogy nem lehet máshogy eljutni, mint a fronton keresztül? Akkor hogyan ment az utánpótlás, kaja, levelek, stb.?
A szétlőtt városos jelenetsor teljesen érthetetlen volt számomra. Ha a németek már visszavonultak, akkor miért égett "frissen" az egész, illetve mit keresett ott három katona, akik egyenes vonalban nem tudnak eltalálni egy menekülő embert?
A vége is fura volt, míg az elején tök "realisztikus" volt a terep, addig itt csak zöldellő fű meg egy sekély árok képezte a frontot. Persze a parancsnoki bunker azért ki lett építve...
A befejezés se volt sem grandiózus, sem elgondolkodtató.
Összességében sem látványos hazafias halivúdiasra, sem mélyen emberire nem sikerült.

Bejegyzés: FILM: 1917

százados 2020.01.08. 13:35:52

A rádiós "műfaj" nagyon behatárolja a lehetőségeket

Bejegyzés: Star Wars rádiójáték

Alick 2020.01.08. 13:15:21

@steery: A rádiójáték vagy a rádiós sportközvetítés dramaturgiája arra épít, hogy a hallgató képzeletét fokozott verbalitással lehet mozgásban tartani.

Bejegyzés: Star Wars rádiójáték