2013. ápr 03.

KÖNYV: Diorámaépítés – Kiegészítők (Adóba László)

írta: Monty H.
KÖNYV: Diorámaépítés – Kiegészítők (Adóba László)

Hazánkban bizony komoly eredménynek számít, ha valaki túljut a kezdeti próbálkozásokon és nem hagyja félbe, amit elkezdett. Adóba László szerencsére ilyen ember, és ennek köszönhetően az év elején kezünkbe is vehettük diorámaépítéssel foglalkozó könyvsorozatának negyedik kötetét.

diorama4_1.jpgA városi és a természeti környezet, illetve a kőtárgyak után most a további kiegészítők vannak soron, egészen pontosan a bútorok és egyéb tárgyak, fürdőszobai berendezések, ételek, evőeszközök, illetve vasból készült tárgyak. Megtudhatjuk, hogyan lehet például íróasztalt, karosszéket, toronyórát, biliárdasztalt(!), vagy épp fürdőkádat, vaskaput, esetleg evőeszközöket és egytálételeket létrehozni makett formájában. A szerző szerint az ilyen apróságok teszik a diorámát igazán életközelivé, túlmutatva a hagyományosnak mondható, leginkább katonai jellegű tartozékokon. Ebben határozottan van valami...

A már ismerős formátumú kiadvány 80 oldalon át a megszokott, gazdag és igényes képanyag segítségével dolgozik. A technikák ötletességére most sem lehet panaszunk, s az anyagköltségek most is megmaradnak az abszolút megfizethető szinten.
diorama4_2.jpgNagy öröm, hogy Adóba úr nem áll itt meg, bár bevallottan ez lett volna sorozatának utolsó darabja. Szerencsére figyelembe vette az olvasók visszajelzéseit, így még legalább egy kiadvánnyal jelentkezni fog: a 2013 decemberére tervezett következő kötet egy komplett dioráma elkészítését fogja bemutatni, természetesen a már ismertetett technikák nyomán.
diorama4_3.jpgA kötet bolti ára 3000 forint, azonban a hivatalos honlapról is megrendelhető.


Diorámaépítés – Kiegészítők
Írta: Adóba László
Fotó: Zentai Éva és Adóba László
Costa 2012
80 oldal

Szólj hozzá

makettezés