KÉPREGÉNY: Starship Troopers
2010. május 04. írta: Monty H.

KÉPREGÉNY: Starship Troopers

Heinlein világhíres sci-fi regényét és az abból készült filmet már bemutattam, de csak nemrég, az évente két alkalommal megrendezésre kerülő újpesti képregénybörze jóvoltából jutottam hozzá a hivatalos képregényváltozathoz, melyet az Alien- és Star Wars-képregények kiadója, a Dark Horse követett el, a film megjelenése előtt nem sokkal.

A kötet három történetet tartalmaz. Kezdeném rögtön az utolsóval, mely a filmváltozat feldolgozása, a filmadaptációkra jellemző, meglehetősen elnagyolt, inkább csak kedvcsináló stílusban. Ennél sokkal érdekesebb az a két előzménytörténet, melyből megtudhatjuk, hogyan is került először kapcsolatba az emberiség ezekkel a bogarakkal, illetve, hogy mi is történt azon a karanténzónában létrehozott emberi telepen, melyet a bogarak először megtámadtak. Mindkettőben fontos szerepet kap az a Rasczak, akit a filmben Michael Ironside keltett életre. A kötetből az is kiderül, miért és hogyan veszítette el bal karját.

Aki több Dark Horse-képregényt olvasott már, valószínűleg felismeri az alkotók rajzstílusát. Ez engem annyira nem nyűgözött le, elsősorban a dinamizmus hiánya miatt, de kár is lenne tagadni, hogy „beetető” műről van szó, mely a film érkezésekor a reklám részét képezte. (És ez ugyanígy ment például a Csillagok háborúja előzménytrilógiája epizódjainak megjelenésekor is.) Ezért hát csak az elvetemült rajongóknak ajánlom.

 

Starship Troopers
R.A. Heinlein regényének alapötletéből írta Warren Ellis, Gordon Rennie, Jan Strnad, Bruce Jones
Dark Horse 1998

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr631974539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása