KÉPREGÉNY: Star Wars: A Shattered Hope
2017. január 18. írta: Monty H.

KÉPREGÉNY: Star Wars: A Shattered Hope

A polgárháború mindennapjai

Végre be tudtam szerezni a már többször emlegetett, Dark Horse-os Star Wars-képregényszéria negyedik, utolsó kötetét, mely a felkelés kora időszakának eseményeiből válogat. Az egymással lazán összefüggő történetfűzér eddig túlnyomórészt pozitív benyomásokkal gazdagított, úgyhogy több, mint kíváncsi voltam a lezárásra.

sw_01.jpg

A füzet három történetet tartalmaz, ebből kettő tartozik a már megkezdett vonalhoz. A Five Days of Sith a korábbi epizódokban feltűnt árulók nyomába eredő Darth Vaderről, illetve az alá beosztott, kiváló képességű pilótanőről, Nanda hadnagyról szól. A bosszúszomjas nagyúr ezúttal mestere utasításaival is szembemegy, hogy megtalálja azokat, akik újabb csapást mértek a birodalomra, ezt az őrjöngést pedig alapvetően a hölgy szemszögéből kísérhetjük figyelemmel. Facundo Percio rajzai, bár itt-ott kissé torzra sikerültek, Dan Parsons és Gabe Eltaeb színezésében mégis nagyon hangulatosak.

sw_02.jpg

A Where Droids Go To Die újra visszanyúl a klasszikus kvartetthez, így Leia, Luke, Han és Csubi lesz a főszereplő, akik egy vészjelet küldő lázadó ügynök, Seren Song segítségére sietnek, akit egy jól ismert fejvadászdroid, IG-88 szorongat… Személy szerint nem tartom feltétlenül szerencsésnek, hogy az eddigiekhez képest ezzel a viszonylag jelentéktelen sztorival fejezték be a szériát, még akkor sem, ha ezek az epizódok ahogy már említettem csak lazán kötődnek egymáshoz. Önálló történetként így is megállja a helyét és a vizuális élmény is meggyőző: Carlos D’Anda rajzait már az első füzetben megcsodáltam és most sem okozott csalódást.

sw_03.jpg

A The Art of The Bad Deal című rövid szösszenet már csak helykitöltésnek érződik, mivel se rajz-, se elbeszélő stílusában, se témájában nem illik a sorozat összképébe. Han és Csubi csempészkarrierjének egy hanyagolható jelentőségű eseményéről van szó, melynek során a nehézfejű kliens okozza a galibát. Davidé Fabbri rajzai a könnyedebb hangvételhez amúgy megfelelők volnának, de jobban el tudnám ezt a pár oldalt képzelni az évekkel ezelőtt megszüntetett Mesék sorozatában.

Összegzésképpen annyit tudnék mondani, hogy ez a négy kötet nagyon kellemes nyomokat hagyott bennem és képregényes vonalon az utóbbi évek maradandó munkájának tekintem. Akik szívesen időznek el a felkelés időszakában és eddig kihagyták, azoknak bátran ajánlhatom.

ashatteredhope.jpgStar Wars: A Shattered Hope
Írta: Brian Wood
Rajzolta: Ryan Kelly, Dan Parsons, Carlos D’Anda
Dark Horse Comics 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr2711951011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása