FILM: Elrabolva 3.
2015. január 09. írta: Monty H.

FILM: Elrabolva 3.

Itt a vége

A vérszegényre sikerült második rész után igazából ráfeledkeztem az Elrabolva-szériára, és csak szeptember végén, az előzetes érkeztével jöttem rá, hogy a befejezést sem hagyják el, ha már idáig eljutottak... Mindenesetre örömmel konstatáltam, hogy a magyar mozikban újra kezd divatba jönni a feliratos kópiák terjesztése, úgyhogy a premiert kihasználva, egy dolgos munkanap után jegyet váltottam rá.

elrabolva_3_3.jpg

Bryan Mills megint csak szembesül az idősödő apukák átkával: nem is annyira kis leánya, Kim már felnőtt nő, aki a pasijával él, és egyre kevesebb időt tölt ővele. Ex-felesége viszont kifejezetten lelkesen viszonyul hozzá, mivel aktuális házassága enyhén szólva romokban hever. Hosszú távon akár újra kisülhetne ebből valami jó, ehelyett egy szép napon Bryan arra ér haza, hogy a bájos Lenore átvágott torokkal hever az ő ágyában, miközben az ajtóban megjelennek a (most bezzeg baromi gyorsan kiérkező) rendőrök...

elrabolva_3_2.jpg

Ősz halántékú akcióhősünknek tehát ezúttal nemcsak az ismeretlen rosszfiúkkal kell leszámolnia, hanem a Los Angeles-i rendőrség tagjait is lépten-nyomon ki kell játszania, hogy kiderítse, mi és miért történt. De neki ez is megy... Mondhatja akárki, hogy lassan uncsi Neeson apánkat ilyen szerepben viszontlátni, de szerintem kifejezetten jól áll neki (lásd még A szupercsapat vagy Non-stop), sőt, a második részhez képest mintha kicsit nagyobb hévvel aprítaná az ellent. A forgatókönyv nemigen megy túl a többi "egyedül-a-világ-ellen" típusú filmekben már látottakon, és mivel Bryanről mostanra már tudjuk, hogy úgyis kivágja magát a legdurvább helyzetekből, a feszültségi faktor sem lehet túl magas. Sajnos a párbeszédek és a cselekmény terén is akadnak hanyagságok (ilyen például a "gyerek helyett kutya" című, meglehetősen bénára sikeredett párbeszéd, vagy Forest Whitaker mindenhova magával hurcolt és többször mutatott sakkfigurája, amiről soha nem derül ki, hogy egyáltalán miért látjuk). Ami az akciójeleneteket illeti, a kamerázásnál és a vágásnál picit visszavehettek volna a tempóból, bár egyes kritikusok szerint ezek is csak azért vannak, hogy az idősödő Neeson lassuló mozgását fedezzék.

A negatívumok ellenére is élveztem a filmet. Nem érhet az első rész nyomába, a másodikat viszont simán veri. A széria lezárásának szerepét betölti – ennyi és nem több. Akik hozzám hasonlóan szívesen nézik az ír óriást az igazságosztó szerepében, azoknak bátran ajánlom. Akik a részletekben lakozó ördögöt keresik, azok viszont kerüljék, mert a hasonszőrű kritikákat látva ilyen hozzáállással csak a vérnyomásukat tornásszák a magasba, de szükségtelenül.


Erről ennyit.
Értékelés: 7/10

Elrabolva 3. (Taken 3)
Europacorp 2014
Akció, krimi, dráma (109 perc)
Rendező: Olivier Megaton
Főszereplők: Liam Neeson, Maggie Grace
Zene: Nathaniel Mechaly

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr307055407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása