KÉPREGÉNY: Star Wars: The Old Republic 3. – Az elveszett csillagok
2013. szeptember 15. írta: Monty H.

KÉPREGÉNY: Star Wars: The Old Republic 3. – Az elveszett csillagok

Harmadik kötetéhez érkezett a magyarul egy éve megkezdett The Old Republic-széria. Sajnos sem az első, sem a második rész nem tett rám különösebb benyomást, és szorítottam, hogy a következő epizód végre jól sikerüljön. Nem teljesen így történt.

tor 3.jpgTheron Shan, Satele Shan mester gyermeke a Köztársaság ügynökeként indul útnak kiöregedett mentora oldalán. A nemrég kötött békeszerződés értelmében a sitheknek átadott hét csillagrendszer ugyanis sötét titkot rejt. Ismét készül valami, ami a törékeny békére potenciális veszélyt jelent…

A jól sikerült borítófestménnyel kísért keményfedeles kötet terjedelme a korább kilencven körülin is túlmegy a maga 120 oldalával, emiatt ára is magasabb (4500 forint; a Szukits honlapjáról előrendelve azonban olcsóbban is megrendelhettük). A nyomdai és papírminőség most is kiváló, nagy kár, hogy a rajzstílus inkább csak átlagos: Dave Ross, George Freeman, David Gaza keze munkája sokkal kifinomultabb és dinamikusabb, mint a második kötetében látott Alex Sanchezé, de olykor így sem elég meggyőző, bár egy-két helyen tényleg nagyon látványos. A legnagyobb gond mégsem ez, hanem a történet. Nem tudom, hogy azok, akik ténylegesen játszanak is a The Old Republic-kal, mit szólnak hozzá, mennyire tartják méltónak vagy érdekfeszítőnek a sztorit, de immár harmadszorra éreztem, hogy ez a korszak számomra semmitmondó. Hiába a vonatkozó regények ismerete, valahogy nem tudok kötődni hozzá, és mindmáig egyetlen akkori karakter, Satele Shan hagyott bennem nyomokat. Akik ismerik és szeretik a Knights of The Old Republic-sorozatot, talán másként viszonyulhatnak hozzá, de személyes véleményem, hogy a kiadónak – ha már belevágott a képregények kiadásába is – inkább a filmek cselekményéhez korban közelebb álló kiadványok publikálásához kellene ragaszkodnia. Az általam is bemutatott Ghost Prison például mind történetében, mind rajzstílusa, mind karakterei terén nagyobbat ütött, de az elmúlt évek termését elnézve bőven lehetne még másból is válogatni.

tor 3 minta.jpg

Star Wars: The Old Republic 3. – Az elveszett csillagok (The Old Republic – The Lost Suns)
Írta: Alexander Freed
Rajzolta: Dave Ross, George Freeman, David Gaza
Fordította: Szente Mihály
Szukits 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr345515834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pötty1 2013.09.16. 20:15:25

A TOR időszakból szerintem nagyon is jó történeteket lehet olvasni és a játék is rendben van, viszont ez a képregény nálam kritikán aluli.

Sokszor szinte követhetetlen párbeszédek, teljesen fölösleges karakterek akik csak nyújtják de semmit sem tesznek hozzá a történethez.

Nekem a rajz sem jött be, bár ez ízlés kérdése.

The Great Gordon Gekko 2013.09.18. 18:33:04

Ehhez a részhez még nem volt szerencsém de a másik kettő nem győzött meg... Az elsővel az a fő gond, hogy a vége egy cliffhangerrel ér véget, de folytatás az nincs.Na jó lehet van, de ahhoz játszani kell a játékkal, én pedig nem fogok.
A második rész pedig olyan összevisszaság volt, hogy ha nem olvastam volna az Árulást semmit sem értettem volna belőle... Nagyon a játék promózására vannak kihegyezve, ami nem is baj, de nem biztos, hogy így ezzel kellett volna kezdeni a képregények kiadását.
A Ghost Prisont nagyon szívesen olvasnám, meggyőző a hozzákészült videó + az ajánlód.

ui. apropó ha valakinek (akár neked) van eladó Elveszett Csillagok képregénye akkor megvenném. Ha már az 1-2őt elolvastam akkor ezt is, de bolti árat sokallom érte még a mostani 3100+ postát is....
süti beállítások módosítása