KÖNYV: Al Pacino: Életem (Lawrence Grobel)
2013. április 15. írta: Monty H.

KÖNYV: Al Pacino: Életem (Lawrence Grobel)

Beszélgetések a színészóriással

Al Pacino azelőtt nem tartozott a kedvenc színészeim közé, de minél több filmjét láttam, annál jobban becsültem őt. A Szemtől szemben, a Minden héten háború, Az ördög ügyvédje, A sebhelyes arcú, A Keresztapa-trilógia és sok más film elismert sztárjaként valóban van miért odafigyelni rá… Ezért is vettem meg a fenti kötetet.

al pacino.jpgPacino azonban eleinte nem is adott interjúkat. Lawrence Grobel volt az első újságíró, akivel közvetlenül elbeszélgetett. Szoros barátság alakult ki közöttük, és az elkövetkező évtizedekben is többször összeültek. A szerző most a teljes szövegű beszélgetéseket tárja elénk, amelyek azért is érdekesek, mert az első interjúra 1979-ben került sor, míg a legutolsó 2005-ben történt.

A színészt sok mindenről kérdezte, például gyerekkoráról, szerepeiről, a színházhoz kötődő kapcsolatáról, kollégákról, családról, vagy a színjátszás lényegéről. Valóban közvetlen hangú beszélgetések lévén a művész igazi arcát mutatják meg. Viszont érthető módon újra és újra átvesznek egyes témákat, amelyek másodszor vagy harmadszor olvasva már feleslegesnek érződhetnek, nem is beszélve azokról, amik teljesen irrelevánsak egy olyan olvasó számára, aki például nem látta a szóban forgó filmet vagy színdarabot (mely utóbbira, magyar állampolgárként amúgy is elég kevés esélyünk lehetett). Így az olvasmányosság kissé hullámzó színvonalat mutat, nekünk pedig szelektálnunk kell a leírtakból… Ettől függetlenül érdekes olvasmányról van szó, amit Pacino rajongóinak mindenképpen ajánlok.


Al Pacino: Életem (Al Pacino In Conversation With Lawrence Grobel)
Írta: Lawrence Grobel
Fordította: Stefanovits Péter
Kelly Kiadó 2007
304 oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr95007208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása