FILM: It’s A Very Merry Muppet Christmas Movie
2012. december 24. írta: Monty H.

FILM: It’s A Very Merry Muppet Christmas Movie

Miss Röfiék karácsonya

Nem tudom, manapság hányan ismerik még a Muppet Show címét, akár csak hírből is… Kisgyermekkoromban időnként a magyar tévében láthattunk néhány epizódot, de utána legfeljebb az idegen nyelvű műholdas csatornákon lehetett nyomon követni Breki és a többiek kalandjait. Időnként persze készültek szérián kívüli alkotások is (az egyik nem is olyan rég került a mozikba), ilyen a fenti is, mely karácsonyi témájával adta magát, következzék tehát ez a darab. muppetxmas1.jpgA Muppet Theatre nagy veszélyben forog: egy szívtelen üzletasszonynak tartoznak, aki mindenáron tönkre akarja tenni, majd le akarja bontani a színházukat, hogy egy nightclubot építtessen a helyére. A határidő december 24-e este – addig pedig nincs sok idő hátra. Az elszánt kis társulat persze minden követ megmozgat, de hogy ez elég lesz-e…?
muppetxmas3.jpgA meglehetősen sablonos alaptörténetet más karácsonyi történetek elemeivel dobták fel a szerzők, így tehát a Frank Capra-féle Csodálatos élettől a Grincsig több visszautalást is kapunk máshonnan, illetve szokás szerint más sorozatok élő szereplői is tiszteletüket teszik egy-egy rövid jelenet erejéig. Ezt leszámítva, viszont elég lapos lett a sztori. Lehet, persze, hogy csak én szoktam el a Muppet Show világától, és felnőtt fejjel ez már egyszerűen lassú nekem. Mindenesetre nem estem hanyatt tőle… Aranyos, de semmi több.

A filmet tudtommal nem forgalmazták nálunk. Az angol DVD-változat angol, francia, német, spanyol és lengyel hangsávot, ugyanilyen és sok más (nem magyar) feliratot kapunk. Az extrák: előzetes és kihagyott jelenetek.


Aranyos, de annyira nem ült…
Értékelés: 5/10

It’s A Very Merry Muppet Christmas Movie
Jim Henson Co. 2003
Bábfilm (85 perc)
Rendező: Kirk H. Thatcher
Főszereplők: Steve Whitmire, David Goelz
Zene: Mark Watters

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr174979120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása