FILM: A bűn hálójában
2012. november 26. írta: Monty H.

FILM: A bűn hálójában

Nem menekülhetsz...

A tökös hősnőket felvonultató filmek – az Aeonfluxtól az Elektrán át az Aliasig – mind magukban hordozzák a potenciált, de véleményem szerint az utóbbi években a legtöbb ilyet úgy szúrták el, hogy öröm volt nézni (illetve éppen ellenkezőleg). A bűn hálójában is vegyes kritikákat fogant, de az előzetes után mégis kedvem támadt megnézni.
haywire2.jpg
Mallory, az ex-tengerészgyalogos zsoldosnő bajban van. A szervezet, melynek a közelmúltig dolgozott, megorrontott rá és élvonalbeli kollégáit küldi utána. A háttérben valami rejtélyes bűneset, amire egyelőre persze nem lát rá… Az alaptörténetet nem is ragozom tovább, mivel már így is túl sokat árultam el belőle. Ahogy látható, nem túl eredeti, de lehetne legalább izgalmas. Véleményem szerint nem az. 93 perc, amiben vannak ugyan látványos részek is, de ettől még nem lesz izgalmas. Steven Soderbergh rendező (Che, Ocean’s-trilógia) talán kikapcsolódásnak szánta ezt a projektet, de végig olyan benyomásom volt, nem tisztázták előre a koncepciót. Miért? Mert néha úgy éreztem, akartak egy laza akció-krimit, másutt, hogy egy komorabb akciódrámát. A zene szintén ezt a felemás benyomást erősíti, mert bizonyos jelenetekhez egyszerűen túl könnyed (és amúgy se nagy szám). Amikor pörög az akció, akkor persze nézhetünk egy nagyot, de a több rész majdhogynem állóvíz.
haywire1.jpg
Pedig a szereplők megtették a magukét. Gina Carano, akinek ez a második nagyjátékfilmje, nagyon is pozitív benyomást tett rám a karakán zsoldosnő szerepében és szívesen látnám más szerepekben is. Közelharci tudása igen meggyőző, és erre – a szerep szerint és a saját kárára – több színészkollégája is rácsodálkozhatott, leginkább Michael Fassbender, Ewan McGregor és Channing Tatum, akikkel enyhén szólva össze is csapott a hölgy. Michael Douglas és Antonio Banderas, illetve Bill Paxton is tiszteletét teszi a filmben, de megmenteni nem tudják. Nagy kár érte…

A film magyarul is kapható DVD-n, angol és magyar hangsávval, illetve magyar és román felirattal.

Többet is ki lehetett volna hozni belőle.
Értékelés: 5/10

A bűn hálójában (Haywire)
Relativity Media 2011
Akció, krimi (93 perc)
Rendező: Steven Soderbergh
Főszereplők: Gina Carano, Ewan McGregor, Michael Fassbender
Zene: David Holmes

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr904906611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

symor 2012.11.27. 07:51:58

A film legnagyobb hibája, hogy Soderbergh úgy akart akciófilmet csinálni, mintha művészfilmet rendezne. Nagyon rossz döntés volt.

A film maximum abban mutat fel pozitívumot, hogy hiteles tud maradni.

Gina Carano felfedeztetéséért meg külön hálásak lehetünk, hiszen a hölgy valószínűleg napjaink egyik legelismertebb női harcművészeként bizonyítja, hogy bizony a "gyengébbik" nem is szecskává tud aprítani egy férfit, megfelelő erőnlét mellett.

Ha valaki csak a kézitusajelenetekért nézné meg a mozit, amelyek tényleg nagyon pengék, az ne fáradjon. Kattintson inkább ezekre a linkekre a legjobb pillanatokért:

1 - www.youtube.com/watch?v=l0Qsl_6muRY

2 - www.youtube.com/watch?v=nZvFQFEjjQw
süti beállítások módosítása