FILM: Ellenséges terület 3.
2009. május 25. írta: Monty H.

FILM: Ellenséges terület 3.

És már megint itt ragadtunk…

Az Ellenséges terület igen gyengén sikerült második része után nem volt sok kedvem megtekinteni az újabb folytatást, de egy barátom jóvoltából megkaptam ezt a filmet is, és egy átdolgozott nap végén leültem megnézni. Felkészültem az újbóli csalódásra, de ezúttal picit másképp alakult a dolog…

Kolumbia jelenkori történelmét továbbra is a drogháború határozza meg. A helyi FARC az egyik legjelentősebb gerillahadsereg a világon, s immár négy évtizede harcol a kormányerőkkel. Eközben az Egyesült Államok folyamatosan pumpálja a katonai támogatást az országba, fenntartandó dél-amerikai státuszát. Egy újonnan felhúzott gerilla-létesítményt kellene éppen felderíteni, ezért maroknyi SEAL-katona indul neki teljes titokban a dzsungelnek. Észrevétlenül surrannak be az ellenséges területre, de a kellemetlen meglepetés nem várat sokat magára. Elszabadul a pokol, két harcos odavész, egy másik fogságba esik, a maradék kettő pedig – amellett, hogy háborús bűnösöknek kiáltják ki őket, akik kolumbiai tiszteket öltek – egy kisebb hadsereggel a sarkukban menekülni kényszerül… Mivel azonban tökös amerikai legényekről van szó, ketten is sokat tehetnek a helyzet stabilizálásáért.

A harmadik rész némileg kiköszörüli a sorozaton esett csorbát. Nem kínál ugyan gyökeresen új filmes megoldásokat, sőt, bevallhatjuk, a történet is kiszámítható, az összhatás mégis nagyságrendekkel jobb, mint a második részé. Ettől függetlenül kétségtelenül az egyszer nézhető, C kategóriás akciófilmek közé sorolom, mert se a zene, se a forgatókönyv, se a szereplők nem kiemelkedők. A kameramozgás és az atmoszféra viszont megfelelő, a díszletek és kellékek úgyszintén. Ha nem várunk túl sokat tőle, egész kellemes szórakozást nyújt.

A magyar DVD-változat angol, magyar, orosz és cseh hangsávot tartalmaz, illetve angol és magyar mellett sok más feliratot. Meg pár audiokommentárt.

Jobb mint a második, de nem ér az első nyomába.
Értékelés: 6/10

Ellenséges terület 3. – A kolumbiai túsz (Behind Enemy Lines: Colombia)
20. Century Fox 2009
Háborús, akció (90 perc)
Rendező: Tim Matheson
Szereplők: Joe Manganiello, Ken Anderson, Keith David
Zene: Joseph Conlan

A bejegyzés trackback címe:

https://monty.blog.hu/api/trackback/id/tr911742471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása